BT Sport velger Ericsson til Storbritannias første UHDTV-kanal


Trond Eilertsen
Publisert 24. juni 2015, kl. 09:47

Pressemelding fra Ericsson

  • Ericsson skal designe, bygge og drifte flere nye tjenester for BT Sport, inkludert tre nye TV-kanaler og en interaktiv innholdstjeneste
  • Avtalen omfatter blant annet BT Sport UHD, den første den første kanalen i Storbritannia med ultra-high-definition
  • Samtidig forlenges en eksisterende avtale om kringkastings- og medietjenester med ytterligere tre år

Ericsson har inngått en flerårig avtale om leveranse av kringkastings- og medietjenester til BT Sport i forbindelse med lanseringen av tre nye tv-kanaler og en interaktiv innholdstjeneste («red button service») i Storbritannia.

Ericsson skal designe, bygge og drifte BT Sport Europe, FTA-tjenesten BT Sport Showcase (‘free-to-air’) og BT Sport UHD, som blir den første ultra-high-definition kanalen i Storbritannia og vil vise live fotball og annet premium-innhold. Vi får se alt fra toppscoreren Ronaldo til racerbilløp og turning.

Ericsson skal også bidra til leveransen av en ny interaktiv innholdstjeneste som lar seerne velge mellom åtte UEFA-kamper vist live samtidig, inkludert UEFA Champions League og UEFA Europa League.

Som en del av avtalen har BT Sport også forlenget en eksisterende seksårskontrakt med ytterligere tre år, som inkluderer tjenester for playout mediestyring og tilgangskontroll for BT Sport 1 og 2.

Ericsson, som i lengre tid har samarbeidet med BT Sport om UHDTV, mottok i fjor høst prisen ‘NAB Technology Innovation Award’ for sitt pionerarbeid innenfor dette området.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB