Nytt studiokamera med 4K og PL-feste


Trond Eilertsen
Publisert 8. november 2022, kl. 13:20

Pressemelding 24.10.2022

Studiokameraet AK-PLV100GJ er designet for å hjelpe strømmeproduksjons-team til å gjøre innhold mer spennende og engasjerende.

Ettersom etterspørselen etter videoinnhold av høy kvalitet for streamingplattformer fortsetter å vokse,kunngjorde P anasonic Connect Europe i dag at det nye studiokameraet AK-PLV100GJ 4K, som er designet for å hjelpe produksjonsteam med å gjøre innholdet mer spennende og engasjerende, vil bli lansert i første kvartal 2023.

Med en Super 35 mm 5.7K MOS-sensor og PL-fatning, arvet fra VariCam-kameraet, bringer Panasonic sin banebrytende erfaring med cine live-teknologi til studiokamerautvalget – noe som muliggjør kraftig og uttrykksfull video med grunn dybdeskarphet slik at man kommer nærmere regissørens intensjon.

Enkel IP-basert live-produksjon uten CCU
Live-produksjonsstudioer satser mer på oppkoblede IP-baserte arbeidsflyter, og det krever SMPTE ST 2110-kompatibilitet. Dette muliggjør mer strømlinjeformet tilkobling til KAIROS IT/IP-plattformen (lansert i mai 2020), som gir profesjonelle ubegrensede muligheter til å levere rikt innhold til flere skjermer og strømmer.

SMPTE ST 2110-inngang/utgang vil være mulig direkte fra AK-PLV100GJ-kamerahodet uten å koble til en CCU, noe som muliggjør IP-basert live-produksjon med bare kameraet, og fjerner behovet for kompliserte systemer. Det er også mulig å sende ut 12G-SDI-signaler direkte fra kamerahodet, noe som muliggjør fleksibel systemkonstruksjon og omfattende operasjoner.

Kamerahodet kan byttes når som helst
Kamerahodet er fullt kompatibelt med tilbehøret til Panasonics 2/3-tommers studiokameraserie. Ved ganske enkelt å erstatte det eksisterende kamerahodet med AK-PLV100GJ, kan man skape video i kinokvalitet med den eksisterende CCU-en (AK-UCU600 eller AK-HCU250).

– AK-PLV100GJ gir medie- og underholdningsfagfolk fleksibilitet og kontroll som ikke ofrer produksjonskvaliteten. Det gir en innovativ kombinasjon av funksjonene og egenskapene til et studiokamera, mens det samtidig integreres sømløst med AK-UCU600 eller AK-HCU250 slik at man får systematisert kamerakontroll og kinokvalitet,sier Andre Meterian, direktør for profesjonelle videosystemer for Panasonic Connect Europe. Fremover vil vi fortsette å forbedre live-video-kringkasting av musikk og sportsbegivenheter med innovative løsninger for produksjon på stedet, inkludert IP-baserte studiokameraer som sikrer avansert produksjon og fleksibel systemkonstruksjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om Panasonic Connects komplette utvalg av profesjonelle studiokameraer, kan du gå til: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/broadcast-and-proav/studio-camera-system

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB