Nord-Europas råeste plusshus


Trond Eilertsen
Publisert 20. august 2015, kl. 19:56

Pressemelding 20. august 2015 fra Optimera og Brødrene Dahl

Nord-Europas råeste plusshus (tegnet av Snøhetta) nominert til arkitekturpris. Trine Skei Grande besøker i morgen, fredag.

Multikomfort-huset i Larvik er nominert til den internasjonale arkitekturprisen WAN Sustainable Buildings 2015. Se fire bilder nederst i artiklen.

I morgen besøker Trine Skei Grande huset for å studere miljø- og bærekraft-egenskapene nærmere.

Multikomfort-huset kan selv produsere nok energi til å lade en elbil eller levere ut på strømnettet. Huset er tegnet av Snøhetta og utviklet i samarbeid med ZEB ved SINTEF og NTNU. Bak huset står Optimera og Brødrene Dahl som ønsker å inspirere VVS-installatører, byggmestere, entreprenører og boligprodusenter til å bygge og rehabilitere miljøvennlig.

Multikomfort-huset nominert til internasjonal pris for bærekraftige bygg

Som én av seks bygninger er Multikomfort-huset i Larvik nominert til den internasjonale arkitekturprisen WAN Sustainable Buildings 2015. Prisen går til byggeprosjekter som er bærekraftige uten å gå på kompromiss med godt design. Venstres leder Trine Skei Grande besøker huset fredag 21. august.

Bak bygningen står Optimera og Brødrene Dahl. Bygget er utviklet i samarbeid med Snøhetta arkitekter og forskningssenteret ZEB ved SINTEF og NTNU. Med Multikomfort-huset ønsker Optimera og Brødrene Dahl å inspirere VVS-installatører, byggmestere, entreprenører og boligprodusenter til å bygge og rehabilitere miljøvennlig.

Multikomfort-huset er et plusshus som forsyner seg selv med energi og kan i tillegg levere overskuddsenergi tilbake til strømnettet eller til lading av elbil.

WAN Awards er verdens største arkitekturvurdering. I sitt syvende år deltar 1379 prosjekter som blir vurdert av 317 internasjonale dommere. Prisen deles ut innenfor et 20-talls kategorier hvor bærekraftige bygninger (Sustainable Buildings) er en av disse. Juryen jobber nå videre med å peke ut én vinner blant de seks nominerte bygningene, og endelig avgjørelse offentliggjøres 1. september i år.

Multikomfort_0169-lite Multikomfort_0235-lite Multikomfort_0195-lite Multikomfort_4745-lite

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: