Rekordtidlig talentjakt – sommerjobber i SINTEF Energi


Trond Eilertsen
Publisert 8. oktober 2022, kl. 09:12

Aldri før har SINTEF Energi utlyst sommerjobbene 8 måneder før oppstart. Jakta begynner tidlig for å skaffe de mest motiverte søkerne.

I år legger SINTEF Energi ut sommerjobbene fire måneder tidligere enn før, og over 30 stillinger er lyst ut. 

–  I sommer hadde vi rekordmange sommerforskere, over 40 stykker. I år utlyser vi jobbene tidlig for å sikre oss de mest motiverte søkerne, sier prosjektleder Henrik Strand. 

Fra venstre: SINTEF-forskerne Kasper Emil Thorvaldsen, Ingrid Snustad og Henrik Strand delte ut boller til studenter på NTNU Gløshaugen. Foto: SINTEF

Nylig ble SINTEF kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver for unge.

–  Jeg tror SINTEF vant kåringen fordi du får spennende oppgaver og du løser problemer som samfunnet trenger svar på. Det er en fordel om du som sommerforsker har lyst til å jobbe med forskning som gjør verden bedre, som med miljøvennlig energi, sier Strand.

Henrik Strand har selv vært sommerforsker hos SINTEF Energi både i 2017 og 2018. Nå har han fast jobb i instituttet, og er også prosjektleder for sommerforskerprosjektet. 

–  Vi er på jakt etter studenter som har studert et par-tre år minst. Alle sommerforskerne får en egen veileder som hjelper dem underveis, sier Strand. 

I år er det lyst ut mellom 30 og 40 sommerjobber. De er innen områder som CO₂-lagring, hydrogen, geotermisk energi, bioenergi, kraftoverføring, energieffektivisering, fremtidens strømbrytere, elbillading, havvind, solenergi, vannkraft, maskinlæring med mer. 

– Jeg har vært med fra vi utlyste sommerforskerstillingene første gang i 2007. Sommerforskerprosjektet er vår viktigste rekrutteringskanal. Her finner vi fremtidens talent, sier Inge Gran, adm.dir. SINTEF Energi.

– Energi- og klimakrisa haster, og vi jobber med flere store prosjekter som skal bidra til en bærekraftig omstilling av Norge og Europa. Jeg blir imponert hvert år når jeg ser hvor mye sommerforskerne bidrar med i disse prosjektene. Jeg er spent på om vi får like mange søkere nå som vi er så tidlig ute, jeg håper vi får enda flere, avslutter Gran.

https://www.sintef.no/sintef-energi/sommerjobb_i_sintef_energi/

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB