Første gang i Norge: VM-finalen i League of Legends på kino


Trond Eilertsen
Publisert 21. oktober 2015, kl. 14:14

(Oslo, 21. oktober) For første gang kan VM-finalen i League of Legends følges på stort lerret i Norge. Finalen arrangeres 31. oktober i Mercedes-Benz Arena i Berlin, og vil strømmes live på Ringen Kino i Oslo. – Veldig gøy å se at e-sport blir stadig bedre likt i Norge, sier den norske toppspilleren Erlend «Nukeduck» Våtvik Holm.

Sesongen er over, og lagene er klare: Nå står The League of Legends World Championship for døren (Worlds 2015), den årlige sesongfinalen som arrangeres av Riot Games. Finalelagene kjemper om VM-tittelen, og én million dollar i førstepremie.

I år arrangerer hovedsponsoren viewing parties for finalen over hele Europa, dermed får vi nå for første gang anledning til å se finalen på stort lerret også i Norge. Når finalen arrangeres 31. oktober i Berlin, kan norske fans få med seg stor stemning på stor skjerm på Ringen Kino i Oslo; den perfekte måten å oppleve Worlds 2015.

Fra sofa til kino

Erlend Bårli-Olsen representerer Riot Games i Norge. Han kan fortelle at forrige viewing party for Worlds 2014 gikk av stabelen hjemme i hans egen sofa. At Worlds 2015 nå kommer på storskjerm på kino, viser den kraftige populariteten til League of Legends også her til lands.

– Jeg er glad for at det nå for første gang arrangeres et viewing party for League of Legends i en kinosal her i Norge. Slike viewing parties er vanlige i utlandet, og har massiv oppslutning der, i Norge har det så langt vært vanlig at fans møtes hjemme hos hverandre for å se på e-sport, sier Erlend, som kan fortelle at en norsk navnebror befinner seg på elitenivå i League of Legends.

– Norske Erlend Våtvik Holm, også kjent som «Nukeduck», spiller profesjonelt for laget «Team Roccat» som spiller i EU-LCS (League of Legends Championship series). Han blir av mange betraktet som en av verdens beste «midlane»-spillere, fortsetter Erlend Bårli-Olsen.

Erlend «Nukeduck» er positiv til utviklingen for e-sport i Norge:

– Det er veldig gøy å se at e-sport blir stadig bedre likt i Norge. I andre land er det større, men vi begynner å komme oss, sier «Nukeduck».

Feirer gaming

Line Sjøthun, Brand Manager hos hovedsponsoren og arragøren, kan fortelle at e-sport er et viktig fokusområde for dem – på samme måte som tradisjonelle idretter er det både globalt og i Norge.

– For oss er det å arrangere slike viewing parties en måte å feire gaming sammen med alle som brenner for sporten; dem er det mange av, faktisk gamer rundt en fjerdedel av verdens befolkning, sier Line.

– Et av våre viktigste slagord handler om å «dele øyeblikk», og det er også en del av DNA-et til gamerne; tall viser at så mange som 60 % spiller sammen med vennene sine. Gaming er altså sosialt, og hvordan feirer man da bedre årets høydepunkt – Worlds 2015 – enn ved å arrangere et stort party på Ringen Kino, der finalen følges live sammen med andre fans? Vi tror dette blir en super opplevelse for alle som får være tilstede, avslutter Line Sjøthun.

legends-finale

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB