Ny bok – «Datasikkerhet – ikke bli svindlerens neste offer»


Trond Eilertsen
Publisert 7. desember 2015, kl. 09:34

I dagens opplyste samfunn skulle man tro at privatpersoner ikke skulle behøve å fordype spesifikt om sikkerhet på Internett, det er skrevet side opp og side ned i aviser, nettaviser og tidsskrifter om hvor viktig det er å passe på sikerheten sin, man leser om alt fra passord til trojanere og hacking av nettsider.

Men folk er allikevel for dårlige til å passe seg for truseler fra Internett. Dette har Tom Heine Nätt og Christian F. Heide tatt konsekvensen av og de har gitt ut boken «Datasikkerhet – ikke bli svindlerens neste offer». Boken er laget for vanlige folk, og språket er enkelt nok til at alle forstår hva det snakkes om. Fokuset er på alle truslene som dukker opp i hverdagen, hver gang man «sitter på nettet».

Boken inneholder forklaringer om hvordan man kan bli svindlet, samt sjekklister og eksempler på metoder som svindlere bruker for å lure en bruker. Metoder som spenner fra epost til sosiale medier, oppfinsomheten kjenner ingen grenser.

datasikkerhet-pa-InternettBoken viser f.eks. hvordan svindlere går frem. De fleste former for dataangrep og nettsvindel gjennomføres ofte med enkle teknikker, ikke avanserte metoder. Ofte er svindlene gjennomført på en slik måte at antivirus, brannmurer og tilsvarende tekniske beskyttelsesmekanismer ikke hjelper, fordi angrepene er rettet mot brukeren istedenfor selve systemet. All verdens sikkerhetssystemer hjelper ikke hvis brukeren allikevel slipper inn en inntrenger…

Forfatterne Tom Heine Nätt og Christian F. Heide arbeider ved Avdeling for informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold.

Lenke til boken her

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB