Unngå nakenbilder på nett


Trond Eilertsen
Publisert 1. desember 2015, kl. 11:07

Nakenbilder på nett er faktisk et problem, særlig hvis det er ens egne nakenbilder som ligger der… Og det er en situasjon som mang en kjendis har opplevd gjennom tidene.

Mila Kunis, Pamela Anderson, Christina Aguilera, Lindsay Lohan, Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst og Scarlett Johansson er bare et lite utvalg av de kjendisene hvis nakenbilder plutselig dukker opp på allverdens dataskjermer. Det skjer typisk etter lekkasje fra forskjellige steder.

Nå viser en undersøkelse foretatt av Epinion for sikkerhetsvirksomheten BullGuard at 25 prosent av oss nordmenn frykter at det samme skal skje med oss: at vi en dag våkner opp til nakenbilder eller intimbilder som florerer rundt på nettet – bilder av oss selv!

Gjem nakenbildene dine andre steder …

nakenbilde– Flere og flere nordmenn tar de fleste bildene sine med smarttelefonen, og de sendes lynrask opp i «nettskyen» uten at man tenker mer over det. Hackerangrep kan også være en vanskelig størrelse å forholde seg til og for mange mennesker er det kanskje ikke noe man tar aktivt stilling til i hverdagen. Men det er helt naturlig at når man hører om så mange kjente personer og virksomheter som blir rammet, så kommer det tettere innpå en, og trusselen blir mer håndgripelig.

Det handler om at du skal tenke deg om hver gang du beveger deg rundt på nettet. Eller hver gang du har nye bilder på smarttelefonen din så å si. Hvis du ikke passer på så risikerer du nemlig at dine filer og bilder havner på feil steder. Det enkleste er å unnlate å gjemme nakenbildene/intime bilder på smarttelefonen din eller på usikre cloudtjenester.

Vi oppfordrer alle til å bruke sikre tjenester i skyen, hvor dataene dine ligger sikkert, og hvor hackere har problemer med å trenge gjennom og stjele dine personfølsomme filer. Dessuten finnes det noen tommelfingerregler, som gjør det vanskeligere for bandittene å snappe opp nakenbildene dine:

  • Klikk ikke på lenker i mailer fra folk du ikke kjenner
  • Beskytt ditt trådløse nettverk (wifi) med et sikkert passord bestående av store og små bokstaver
  • Installer et bra antivirusprogram
  • Bruk bare sikre cloudbaserete tjenester fra sikkerhetsleverandører

Her er en guide om Snapchat og nakenbilder (ekstern lenke)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB