HVorfor bruke GPS tracker i bilen?


Trond Eilertsen
Publisert 22. januar 2017, kl. 14:09

Bil GPS`er er mest brukt som et navigasjonssystem til å finne veien når man er ute å kjører. Men i takt med at biltyverier blir mer og mer organisert og utbredt, særlig når det gjelder dyre luksusbiler, har flere og flere begynt å bruke GPS-sporing til kjøretøyene deres.

Mange forsikringsselskaper krever til og med at biler i den høyeste prisklassen utstyres med med en GPS-tracker!

Man må heller ikke  glemme at man som regel betaler en egenandel hvis bilen din er blitt stjålet. Derfor er GPS-trackeren raskt tjente inn om du finner igjen bilen selv.  Den koster typisk 1000-2000 kr for en god tracker, mens egenandelen ofte er på 5000+.

Naturligvis forhindrer ikke GPS-sporing biltyveri, men det kan hjelpe politiet med å finne fram igjen den stjålne bilen, samt å identifisere tyvene.

Hvis du eier en premiumbil (f.eks. Mercedes, BMW, Audi, Porche m.m.) vil vi klart anbefale at du anskaffer deg en gps-tracker som ikke er integrert i bilalarmen eller bilen fra før. Ettersom organiserte bander generelt ikke forsøker å bryte seg inn i bilen, aktiveres ikke alarmen og dermed ikke GPS`en. I stedet skjer det ofte at bilen løftes opp på en større bil og kjøres på verksted hvor tyverialarmen enkelt kan fjernes.  Da fjernes eller destrueres den innebyggede gps-trackeren også, slik at sporingen avbrytes.

Så det er en god idé å ha en flyttbar eller fastmontert gps-tracker «gjemt» i bilen.

HVORDAN FOREGÅR GPS-SPORING AV BIL?

Når du vil vite hvor bilen din er borte, ringer du eller sender en SMS til GPS-trackeren fra mobiltelefonen din, trackeren sender så en SMS til mobilen din som angir fart, retning, tidspunkt, lengdegrader og breddegrader samt en link til Google Maps eller en abonnementbasert service.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB