Romturister rundt månen neste år?


Trond Eilertsen
Publisert 11. juli 2017, kl. 21:23

Elon Musk sitt firma SpaceX vil sende to romturister på en tur rundt månen neste år.

To privatpersoner kan mot slutten av 2018 se fram til å skrive seg inn i verdenshistorien, når de etter planen skal med på en reise til månen.

Det er Tesla-milliardæren Elon Musk sitt romprogram SpaceX som skal frakte de to romturistene til månen og hjem igjen. Det skriver på hjemmesiden sin.

– Romturistene har allerede betalt et betydelig beløp i depositum for å komme med på månemisjonen, opplyser SpaceX i en pressemelding.

SpaceX opplyser videre at den historiske turen etter planen skal lette fra Kennedy Space Center.

SpaceX-programmet har planer om flere bemannet månereiser hvis turen i 2018 blir en suksess. Allerede i år vil de to personene trenes og testes. En tur rundt månen vil være det lengste et menneske har vært ute i rommet på 45 år, skriver SpaceX.

I september 2016 eksploderte en Falcon 9-rakett under en test på senteret Cape Canaveral i Florida. Eksplosjonen rystet bygninger som lå flere kilometer unna, og den sendte en svart røyksky opp i luften.

En annen Falcon 9-rakett fra SpaceX skrev romhistorie i 2015 da hovedraketten etter 10 minutters flyving vendte tilbake til jorden. Den store bedriften da var at det lyktes å gjennomføre en landing av hovedraketten, som dermed kan brukes flere ganger.

SpaceX, som har hovedsete i California, forsøker å revolusjonere rakettindustrien som for øyeblikket taper millioner av dollar. Det skyldes at raketter ikke kan gjenbrukes og sendes opp flere ganger. Musk som har selskapene Tesla Motors og SolarCity, hadde fått SpaceX gjenopprettet etter en ulykke i juni 2015. Den gang ble en last som skulle ha vært sendt opp til den internasjonale romstasjon ødelagt.

SpaceX ble dannet i 2002 med en erklært hensikt om å gjøre det mulig å reise i Mars.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB