Hva er fordelene med ledlys?


Trond Eilertsen
Publisert 12. september 2017, kl. 12:53

Lyskilden til ledlys, fungerer ved at det blir ført strøm inn i et halvledermateriale, som gjør at det går inn i en lavere energistand, og gir lys. Hvilken farge som avgis, avhenger av hvilket materiale man benytter. Ledlys bruker lite strøm, gir fantastisk lys, har lengre levetid og det er miljøvennlig. Det har blitt mer moderne med ledlys og fler og fler går til anskaffelse av det.

Man kan få ledlys i fargene rød, blå og grønn, men fargene kan også blandes, siden flere dioder får plass i den samme lampen. Det gir et fint og lyst preg på rommet. Lysene er miljøvennlige, siden de ikke inneholder kvikksølv, og de gir fra seg mye lys, men lite varme i forholdt til dets energiforbruk. For å sammenlikne med en sparepære, som varer 10.000 timer, holder ledlyset i alt fra 50.000- 100.000 timer, når det har optimale forhold. I tillegg bleker ikke ledlys klærne, siden de ikke avgir ultrafiolett, eller infrarødt lys. i tillegg til å være i stand til å holde ut lengre enn normale lyspærer, så tåler et ledlys mer.

Den har ingen bevegelige deler som kan ødelegges ved slag eller vibreringer, som en lyspære. Mange mener at det er en dyr investering med ledlys. Ledlyset varer lenge, og trekker lite strøm, så i lengden vil det være penger å spare. Vil man spare mer penger, kan man gå til innkjøp av ledlys som passer i noen gamle sokler, så slipper man å investere i nye.

Ledlyset finnes både som leselys, lyslister, spotlights, monterbelysning, justerbare lyskastere, fasadebelysning, utendørsbelysning og undervannsbelysning. Det betyr at det kan brukes over hele
eiendommen din, og vil gi et lysende preg på tilværelsen. Det er også brukt i enkelte biler, og de gir et mye klarere lys enn normale pærer.

Det vil altså være både mer miljøvennlig, men også billigere å investere i ledlyspærer.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB