Ny norsk kamerastabilisator ble salgssuksess


Trond Eilertsen
Publisert 15. november 2017, kl. 12:48

FlowMotion selger sin egenutviklede kamerastabilisator One i bøtter og spann. Nå får de også utmerkelsen DOGA-merket 2017.

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

Solgt for 20 millioner

Da den norske gründerbedriften FlowMotion skulle utvikle sitt aller første produkt, ble EGGS Design garantisten for et mest mulig brukerrettet resultat. Produktet de endte opp med, kamerastabilisatoren One, har allerede omsatt for over 20 millioner kroner.

Om FlowMotions kamerastabilisator skriver juryen følgende:

«Valgene som er tatt med hensyn til materialer, form og funksjonalitet, vitner om en moden og innsiktsfull prosess og har resultert i et produkt som gir en umiddelbar «must have»-følelse, både på grunn av funksjonaliteten og fordi det er kult i seg selv.»

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB