Ny teknologi lar publikum tre inn i verdenshistoriens største kunstverk


Trond Eilertsen
Publisert 22. november 2022, kl. 13:22

En av årets store turistattraksjoner i London er Frameless Immersive Art Experience, der 50 førsteklasses projektorer og 158 surround-høyttalere skaper en kunstopplevelse langt utover det vanlige.

Oslo 22. november 2022: Kunsten vekkes til live på en helt ny måte, når besøkende kan oppleve 40 mesterverk av verdenshistoriens største kunstnere slik man aldri har sett dem før.

Verk av Monet, Van Gogh, Rembrandt og mange flere fyller rommene i et knapt 2800 kvadratmeter stort lokale i London, hvor kunstprojeksjonene leveres ved hjelp av mer enn 50 Panasonic-projektorer, som med sine 479 millioner piksler og 1 million lumen lysstyrke skaper en helt ny kunstopplevelse.

Besøkende ser dermed ikke bare på et bilde. De befinner seg inne i bildet med hvert penselstrøk, hver fargesprut og hvert øyeblikk av inspirasjon omkring dem. De kan på den måten studere verdenshistoriens mest berømte kunstverk tett på, og samtidig få innblikk i hvor langt og hvor millimeterpresist bildegjengivelsen har nådd.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB