Spar tid med Ninite


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. oktober 2009, kl. 19:22

Mange har kjennskap til denne tjenesten fra før av, men siden PC-er landet rundt bli formatert hver eneste dag, fortjener folk å høre om denne tjenesten.

Huk av for programmene du vil skal være med i installasjonspakken. (ill. Bitnett Teknologia)

Ninite. (Foto: Bitnett Teknologia)

Spar tid – bruk den på noe fornuftig

Du har garantert opplevd dette: du har nettopp formatert Windows, og starter på den tidkrevende prosessen med å legge inn alle programmer du vil ha på datamaskinen igjen. Før har sikkert gått til alle nettsidene til hvert av programmene, og lastet ned dem en og en. Dette er forsåvidt greit, men dette er tidkrevende. Kunne det ikke være fint å gjøre dette på en mye enklere måte, og deretter bruke tiden din på noe langt mer fornuftig? Ninite gjør akkurat dette.

Alt du trenger er én installasjonspakke

Den gang da Ninite var i privat beta het den Volery, men nå er den uten av beta, og har skiftet navn til Ninite. Dette er en gratis tjeneste på internett som lar deg lage dine egne installasjonspakker, hvor du selv bestemmer hvilke program som skal være med. Så la oss si at du vil lage en installasjonspakke med dine favorittprogrammer. Da går man enkelt til ninite.com. Her kan man se at alle programmene er lagt i kategorier:  Web Browsers, Messaging, Media, Imaging, Documents, Anti-virus, Runtimes, File Sharing, Other, Utillities, Compression og Developer Tools. Under hver kategori ligger de fleste kjente programmer, og man kan selv huke av for hvilke program som skal være med i installasjonspakken. Når du har huket av for hva du vil skal være med, er det bare å laste ned pakken og kjøre den. Da vil alle programmene installeres automatisk, noe som sparer deg for tid.

Raskere og enklere installering

Når du kjører installasjonspakken blir programmene installert til deres standard plassering. Du får per dags dato ikke mulighet til å endre dette, men dette er ikke et stort problem. En ting som kanskje ikke alle liker,  er at  Ninite automatisk velger å svare nei til spørsmål og man vil ha med verktøylinjer, og annet «tull» når man installerer program. (Velger likevel å tro at de fleste setter pris på det). Med Ninite er det mulig å legge installasjonsfilen på en USB-pinne. Dette kan være en fordel dersom du skal utføre den samme prosessen på flere PC-er.

Anbefaler alle på det sterkeste til å ta en titt på denne tjenesten, den har nemlig reddet mange. Ninite inneholder kun de mest kjente og populære programmene, men du kan selv tipse dem om program ved å fylle ut et skjema som du finner nederst på siden. Sjekk ut Ninite selv, på Ninite.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB