Microsoft mister retten til å selge Office-pakken


Christofer Nygård
Publisert 22. desember 2009, kl. 20:34

Steve Ballmer får nok en smekk på fingeren og må avslutte salget av en av Microsofts største inntektskilder. (Foto: Wikimedia Commons)

Microsoft-CEO Steve Ballmer får nok en smekk på fingeren og må avslutte salget av en av Microsofts største inntektskilder i januar. (Foto: Wikimedia Commons)

The United States Court of Appeals har bestemt at den tidligere dommen på 290 millioner dollar blir stående.

Microsoft ble tidligere i år dømt for en patentkrenkelse av et lite kanadisk firma. Dommen ble først anket, men anken er nå blitt avvist. Dette fører blant annet til at Microsoft må slutte å benytte seg av Custom XML-formatet i Office-pakken.

Det Toronto-baserte firmaet, i4i, vil nå motta 290 millioner amerikanske dollar i erstatning, skriver nyhetsbyrået Reuters. Firmaet sier i en kort uttalelse at de er svært fornøyde med avgjørelsen og at de mener det er en seier for små firmaer generelt.

Microsoft har ennå ikke kommet med en offisiell kommentar på avgjørelsen.

Resultatet av dommen fører til at Microsoft må avslutte salget av Word og Office-pakken allerede fra 11. januar 2010, en av selskapets viktigste inntektskilder (hvis ikke produktet endres til å imøtekomme kravene).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB