2 Vista-funksjoner du kan slå av


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. januar 2010, kl. 02:45

Som mange vet har det vist seg at Windows Vista ble veldig ressurskrevende i forhold til sin forgjenger Windows XP og nå Windows 7. Her viser vi deg hvordan du sparer PC-en din for litt unødvendig jobbing.

Sidepanelet

Sidepanelet krever en del ressurser, og ved å skru det av sparer du PC-en din for en del jobbing. (Ill. Teknologia.no)

Sidepanelet krever en del ressurser, og ved å skru det av sparer du PC-en din for en del jobbing. (Ill. Teknologia.no)

Den analoge klokken, bildefremvisningen og Microsofts nyheter i Sidepanelet krever mye, og ved å slå av denne vil du merke en forskjell i hastigheten, og også oppstartstid.

For å fjerne Sidepanelet, høyreklikk på Sidepanelet og velg Lukk Sidepanel, og for å hindre Sidepanelet for å starte opp sammen med Windows, høyreklikk og velg egenskaper. Her fjerner du haken ved “Start sidepanel automatisk når Windows starter”.

Aero

Microsoft la til mange pene visuelle effekter i Vista, men dessverre krever disse funksjonene mye maskinkraft. Blant disse har du funksjoner som gjør at du ser et miniatyrbildet av programmet du kjører hvis du holder musepekeren over oppgavelinjen, du kan se en 3D oversikt over alle dine åpnede programmer, og Aero legger til effekter slik som gjennomsiktighet. Mange liker disse funksjonene, meg inkludert, men de krever mye maskinkraft på en ikke fullt så kraftig PC, så ved å skru av Aero kan du spare mye maskinkraft.

For å skru av Aero høyreklikker du på skrivebordet ditt, velg tilpass, Vindusfarge og -utseende. I dette vinduet velger du “Åpne egenskaper for klassisk utseende for flere fargealternativer”. Deretter, under fargevalg, velg Windows Vista Basic.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB