Avatar med kjempesuksess


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. januar 2010, kl. 21:40

avatar-artikkel

Avatar-filmen har vært en enorm suksess.

Vasser i penger

Den svært aktuelle kinofilmen Avatar har spilt inn store summer i løpet av tiden den har gått på kino. Det er bare litt over 2 uker siden filmen hadde premiere, og allerede har den spilt inn over 1 milliard dollar, altså nærmere 6 milliarder  kroner. Avatar går dermed inn i historien som den femte filmen som spiller inn 1 milliard dollar, og den har også gjort det raskest av de foregående filmene.

I USA har andre populære filmer hatt en kraftig nedgang siden Avatar kom, og  besøkende på topp 10-filmer sank med 38 % siden forrige uke, mens Avatar fortsatt øker, i stor fart.

Populært i 3D

I følge Dagbladet har ca 30 000 nordmenn sett filmen på kino. Ca 50 % av alle som ser Avatar, ser den i 3D. Filmen vises i 3D på mange av de store kinoene i Norge. Spørsmålet nå er om Avatar kan slå knock-out på Camerons forrige film, Titanic. Alt tyder i hvert fall på det.

God respons

Avatar har fått jevnt over veldig gode anmeldelser, noe James Cameron garantert setter stor pris på, etter mange års arbeid. Filmen har vært usedvanlig dyr å lage, den kostet nemlig over 2 milliarder.

Vi i Teknologia-redaksjonen har selv sett filmen, og vi har ingen problemer med å anbefale den til alle og enhver!

[Kilde: Los Angeles Times og Dagbladet]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB