Brenn image-filer enkelt med ImgBurn


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. mars 2010, kl. 15:12

Såkalte Image-filer blir stadig mer populært som format. Har du en image-fil( f. eks ISO) på din PC og vil brenne det på en CD/DVD/Blu-Ray? Da er ImgBurn for deg. Dette er et veldig godt program for å brenne slike filer kjapt og greit. For å ta et eksempel: hvis du laster ned Ubuntu og vil brenne det på en CD/DVD, er ImgBurn programmet du trenger. Siden Ubuntu-filen er av typen .iso, må den brennes med et egnet program. For at du skulle kunne boote fra CD-en når du starter maskina må den brennes på riktig måte, og ImgBurn fungerer veldig bra til dette. Du kan selvsagt gjøre dette med andre program som f. eks Nero, men ImgBurn er lite og enkelt i bruk, og ikke minst gratis. Ubuntu ble selvsagt brukt kun som et eksempel, og ImgBurn klarer dette med de fleste filer.

ImgBurn støtter image-filer som blant annet ISO, NRG og IMG. Programmet er kanske selvforklarende og enkelt å bruke. Men navnet lyver litt. Du kan også brenne vanlige mapper og filer på CD/DVD. Med andre ord får du et komplett brenneprogram. Dog, det er ikke det mest avanserte da det kommer til mappe og filbrenning, men det duger til formålet. Og det er vel det som er vitsen, ikke sant?

En annen kjekk funksjon som ikke er nevnt er at du kan lage image-filer av dine egne filer. Dett er kjekt når du vil lage backup av filer. På bildet under ser du litt av det du kan gjøre i ImgBurn:

Her ser du hva du kan gjøre med ImgBurn. Burde vært obligatorisk vært installert på Windows.

Har du lyst til å laste ned ImgBurn kan du skaffe det fra denne siden: imgburn.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB