Daybreakers


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 13. mars 2010, kl. 22:46

Året er 2019, og 95 % av jordens befolkning er vampyrer. Etterspørselen etter menneskeblod er enorm, men selv de største leverandørene sliter med å tilfredsstille kundenes krav.

Edward Dalton har vært vampyr i ti år, og har brukt mye av tiden på å forske frem et substitutt til menneskeblod. Han har medfølelse med menneskene som henges opp og tappes for blod, og mener at vampyrene ikke burde leve på mennesker.

I utkanten av byen ligger en nedlagt vingård. Her finner man de siste menneskenes hovedbase. De kjemper for å overleve vampyrene, men har innsett at de trenger hjelp. Det arrangeres et møte mellom Edward og menneskenes ledere, Elvis og Audrey, og Elvis’ utrolig historie får Edward til å innse hva som må til. Det trengs ikke et substitutt, det trengs en kur.

I mellomtiden sliter vampyrene i byen med blodmangel. Blir de desperate nok, begynner de å drikke av seg selv. Dette fører til at de blir infisert, og forvandles til stygge monstre som gjør alt for å overleve.

Den første halvdelen av Daybreakers er lovende. Vi får bli med inn i en verden full av vampyrer, og vi får se hvordan de har det i mørket. De har egne biler med dagsmodus og ganger under bakken. Vi får kjennskap til hva som skjer hvis de drikker av seg selv, og vi møter hovedpersonene. Så bikker det over. Folkene bak filmen prøver for hardt, og det er overraskende hvordan en så lovende start kan føre til en så dårlig slutt. Spesialeffektene ser uferdige og uekte ut og spenningen dabber ut.

Filmens pluss skjer i første og siste bilde. Der får du muligens en liten skremselsfaktor, og det er en morsom begynnelse og slutt. Daybreakers
blir nok godt mottatt av ihuga vampyrfilmfan, og for de som føler seg truffet, så er det nok verdt å se denne. Om ikke annet, så for å se hvor bra alle andre vampyrfilmer er i forhold.


INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Daybreakers
Regissør: Michael Spierig og Peter Spierig
Produksjonsår: 2010
Lengde: 1t 38min
Sjanger: Action/Horror/Sci-fi
Skuespillere: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Caludia Karvan, Michael Dorman, Isabel Lucas
Tagline: «The battle between immortality and humanity is on»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: