Ikke full multitasking på Windows Phone 7


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. mars 2010, kl. 20:15

I likhet med iPhone støtter ikke den kommende Windows Phone 7-serien fullstendig multitasking. Nå går det imidlertid rykter om at det skal komme multitasking i iPhone OS 4.0, men så langt har man ikke kunne multitaske uten å ha en jailbreaket iPhone.

Microsoft Phone 7 vil derimot støtte multitasking til en viss grad, i likhet med iPhone. Microsoft-tjenester som er integrerte i telefonen vil tillate multitasking, og dette er tjenester som for eksempel ringing og musikkfunksjoner. Utover det blir det stort sett ingen multitasking, for tredjepartsprogrammer vil nemlig ikke støtte dette. Å kjøre flere programmer samtidig blir dermed ikke mulig, dersom de er laget av tredjeparts-utviklere.

Windows Phone 7

Windows Phone 7 vil derimot støtte Push-meldinger. Dette betyr ar tredjepartsprogrammer kan sende deg meldinger og statusoppdateringer, selv om de ikke kjører i bakgrunnen, dette også i likehet med iPhone.

Til Wired.com sier en Microsoft-arbeider at det er på grunn av batterilevetiden man velger å ikke støtte full multitasking.

We do not allow third-party applications running on the phone to execute in the background. We’re poised to support it eventually, but in order to support great battery life and great end-user experience, we’re focusing on the integrated experiences first

Dermed kan vi mest sannsynlig vente oss støtte for full multitasking, vi må bare vente litt.

[Kilde: Wired via Techradar

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB