Preview-versjon av Spotify for Linux


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. august 2010, kl. 22:45

Spotify for Linux har ikke vært tilgjengelig siden tjenesten ble lansert i 2008. En linux-bruker vil få denne beskjeden om han eller hun prøver å laste ned Spotify for Linux: «We are sorry, but currently we only support Windows and Mac.».

Heldigvis har det vært en løsning som har lettet litt på problemet. Gjennom en slags Windows-emulator som heter Wine har man kunnet installere Spotify. Dette fungerer ved at Wine får Spotify til å tro at det kjører i Windows. Dessverre har ikke denne løsningen vært optimal, da en del funksjoner ikke fungerer her. Når har Spotify sluppet en preview-versjon av streamingstjenesten, og dette er altså en nativ tjeneste for Linux. Dessverre er dette en versjon som har en del mangler enda.

Smakebit for Linux-brukere.

Kun for betalende brukere

Dessverre har ikke Spotify funnet en stabil og god løsning for å vise annonser i programmet, og dermed lar de kun betalende brukere slippe til i denne prøveversjonen. Spotify-teamet har heller ikke funnet en løsning når det gjelder støtte for lokal musikk, så heller ikke den funksjonen følger med i denne versjonen.

Siden de fleste Spotify-brukere ikke betaler vil nok denne preview-versjonen bli ganske så anonym – enn så lenge. Når de fikser annonseproblemet kan det bli andre boller. Til da kan det kanskje være like så greit å kjøre Spotify under Wine? 🙂

PS: Dette er gammelt nytt, men likevel nytt for de som ikke visste det 😉

[Kilde: Spotify Blog]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB