The loved ones


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 16. november 2010, kl. 00:33

For seks måneder siden krasjet Brent da han var ute og kjørte tur med faren sin. Utfallet ble tragisk, noe Brent klandrer seg selv for. Derfor bruker han mesteparten av tiden på å rote rundt, røyke pot og kutte seg selv.

Brent er kjæreste med Holly. Når årets skoleball nærmer seg, er det innlysende at de skal gå sammen. Likevel blir Brent spurt av Lola, noe han pent takker nei til.

Brent liker å klatre, og en dag tar han med hunden ut på klatretur i skogen. Han kommer opp på toppen, og siden han har vært så flink, røyker han litt pot mens han hører på heftig Heavy Metal. Derfor hører han ikke at det kommer en person bak han, og plutselig blir alt svart.

Hjemme hos Lola er det duket for skoleball á la Princess. Rundt bordet sitter daddy, Lola, Bright Eyes og… Brent. Lola er mildt sagt bortskjemt, og det hun vil ha, det får hun.

Videre følger tortur, sære samtaler, skummel latter og ekkelt far/datter-forhold. Mer kan ikke avsløres enn at kun én av Lolas kavalerer har klart å komme derfra i live. Det betyr imidlertid ikke at hennes tidligere kavalerer er døde…

Vil Brent klare å unnslippe? Vil Lola finne sin drømmekavaler? Når denne filmen toppen av særhet?

Denne filmen blir alt for sær, og i grunnen er det ingenting som ikke er sært. Man blir bare sittende og rynke på nesa, og ikke helt skjønne hva som foregår oppe i hodet på folkene bak filmen.

Det er få positive ting med The Loved Ones. Det eneste må være hvordan man må lese mellom linjene for å skjønne hele sammenhengen. Man må være oppmerksom på detaljer når man ser The Loved Ones, ellers kan de være umulig å få øye på der de flyr forbi.

The Loved Ones var langsom, slapp, ekkel og «død». Det var ingenting som ga den det lille dyttet bak. Det påpekes at sarte mager bør holde seg unna denne filmen. Det er ikke rart at den har 18års-grense i Storbritannia.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: The Loved Ones
Regissør: Sean Byrne
Produksjonsår: 2009
Lengde: 1 t 24 min
Sjanger: Horror/Thriller/Drama
Skuespillere: Xavier Samuel, Robin McLeavy, John Brumpton, Richard Wilson, Victoria Thaine, Jessica McNamee
Tagline: «You don’t have to die to go to hell.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB