10 julefilmer du må se


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. desember 2010, kl. 15:55

La oss gå rett på listen! 🙂

1: Home Alone (Alene Hjemme)

Dette er nok min personlige favoritt i jula. Ingen jul uten Alene Hjemme! En klassiker som aldri blir gammel.

2: The Polar Express (Polarekspressen)

Koselig familiefilm som ungene garantert vil elske. Animasjonsfilm på sitt beste!

3: Tre nøtter til Askepott

Denne er nok veldig opplagt for de fleste. «Alle» har sett denne filmen som går på NRK hver eneste julaften. Flere som sier at jula ikke kommer før Askepott mottar nøttene sine. Ingen kan vel mislike øyeblikket da den dubbede stemmen roper: «Askepooooott».  🙂

4: Love Actually

Koselig julefilm som handler om kjærlighet og romantikk. Virkelig en film som bringer fram julestemningen hos de fleste. Kanskje ikke den mest opplagte julefilmen for gutter, men filmen passer også for det kjønnet, gi den en sjanse. Fortjener absolutt en plass på lista.

5: The Santa Claus (Julenissen)

Kanskje ikke så mange som har sett denne filmen, den med Tim Allen i hovedrollen? Vel, den er en riktig så koselig julefilm, for hele filmen. Er muligens en litt for barnslig film for hardbarka voksne, men dersom de bringer frem barnet i seg kan de får seg en skikkelig god julefilmopplevelse. Anbefaler for øvrig de 2 andre filmene også, i det som er en triologi.

6:The Nightmare Before Christmas (Et førjulsmareritt)

Klassiker. Kanskje en smule skummel for de aller minste, men absolutt en film man bør få med seg i julen. Er en av de mørke julefilmene dette, med en god dose humor.

7: It’s A Wonderful Life

Amerikanernes viktigste julefilm! Denne filmen bør sees av alle faktisk. Fylt av fantastiske øyeblikk som man bør få med seg! En mann som har selvmordstanker møter en engel og blir overbevist om at livet er verdt å leve.

8: A Christmas Carol (En julefortelling)

En ny versjon av klassikeren fra Charles Dickens. Animasjonsfilm som har blitt en svært populær julefilm!

9: Christmas Vacation (Hjelp! Vi må på juleferie)

Julekomedie som jeg tror de aller fleste har sett. Type film som kan sees igjen og igjen. Hovedrolleinnehaveren, Chevy Chase, gjør en god jobb som en vimsete uheldig familiefar.

10: Reisen til julestjernen

Går, som Askepott, på NRK hver eneste julaften. For mange en film man ikke kan gå glipp av. Trenger egentlig ikke å si stort mer enn det.

Kanskje er du uenig i listen? Legg gjerne igjen en kommentar hvor du forteller oss hvilke filmer du mener mangler, eller som ikke fortjener en plass på listen.

God filmjul! 🙂


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB