I am number four


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. februar 2011, kl. 00:41

John Smith fremstår som en helt normal tenåring som bor sammen med faren sin. Slik er det ikke. Han er egentlig fra en annen planet, og «faren» Henri er en kriger utplassert for å passe på han. De er stadig på flyttefot, og i hælene har de magadoriene. De utslettet Johns hjemplanet, og nå er de ute etter de som overlevde.

John er sliten av å flytte, og han er lei av og måtte holde en lav profil. Han er som ungdommer flest; han vil ha venner og han vil utforske livet.

John og Henri flytter til en liten by i Ohio, og John begynner på skolen. Han møter Sarah, og de utvikler raskt et nært forhold. John blir også venn med Sam, sønnen til en forsvunnet paranormalforsker som alle trodde var gal. Disse to slår seg sammen, både for å finne Sams far, og for å unnslippe magadoriene.

Magadoriene nærmer seg Ohio, og nå har de med et levende våpen. Til slutt finner de John, og det oppstår en kamp på skolen. John, Sarah og Sam mot magadoriene og deres våpen. Med på laget får John uventet hjelp fra nummer seks (tenk tittelen) og Johns lille hund. Henri er ute av bildet.

I filmen er det action fra ende til annen. Magadoriene er ubeskrivelige; deres personlighet kan få deg til å trekke på smilebåndet. Det finnes mye sære figurer, men magadoriene tar kaka. Man vet ikke hvor man har dem; i det ene øyeblikket virker de dumme som brød; i det andre putter de piggete baller ned i halsen på deg.

Det er mange unge rollebærere i I Am Number Four, og troverdigheten blir så som så. Replikkene føles til tider litt innøvd, og det er vanskelig å tro på ansiktsuttrykk og kroppsspråk. Dette er en god ungdomsfilm, selv om en av scenene med magadoriene godt kunne ha passet inn i Saw-filmene. Plussene i denne filmen er likevel mange; Henri og hans fantastiske øyne og ansiktsuttrykk, en skikkelig søt, «liten» hund, og girlpower i form av nummer seks.

Det er mye som skjer i I am number four, og i løpet av de siste 20 minuttene er det ingen rolige stunder. Man får dessuten en snikende følelse av at det kommer en toer, og dette forsterkes av avslutningsscenen. I Am Number Four er en film man godt kan unne seg, ikke minst fordi den
har en god underholdningsverdi.

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: I Am Number Four
Regissør: D.J. Caruso
Produksjonsår: 2011
Lengde: 109 min
Sjanger: Action/Sci-fi
Skuespillere: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe, Kevin Durand

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB