Hangover 2


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 22. juni 2011, kl. 02:39

Stu skal gifte seg, og etter å ha opplevd katastrofale utdrikningslag ved tidligere anledninger, velger han å droppe noen fest før sitt eget bryllup. Dette blir ikke særlig godt mottatt av vennene, men de velger likevel å reise ned til Thailand, hvor bryllupet skal holdes, uten planer om utdrikningslag.

Under øvelsesmiddagen går alt så å si etter planen, og når det blir foreslått at guttegjengen skal ta en liten øl på stranda, gir Stu etter. Én øl kan vel ikke skade?

Stu, Phil og Alan våkner opp i en nedslitt leilighet. Det er dagen etter den ene ølen på stranda, og ingen av dem skjønner hvor de er. De oppdager raskt at en viktig person mangler: Brudens lillebror, Teddy. Mr. Chow, mannen bak forrige fylleeventyr, finner de liggende på stuegulvet. Kanskje kan han hjelpe dem med å huske? De bør i alle fall huske raskt, for en finger som tilhører Teddy ligger i en skål med vann; han er både skadet og forsvunnet.

Igjen legger vennegjengen ut på en reise for å prøve og huske noe av kvelden i forveien. Vil fingerens eier dukke opp? Hva er det med marshmallowsene? Og hvor mye kostet egentlig tatoveringen?

En oppfølgerfilm bør kunne sees uten å ha sett film nummer én, men filmskaperne lykkes ikke denne gangen. Mye av humoren fra film nummer én videreføres i oppfølgeren, og mange dèjà vu-øyeblikk vil ikke gi seeren like mye input hvis man ikke har sett film nummer én.

Hvor morsomt er det egentlig å se en gjeng menn i bakrus gå rundt i Bangkok å lete etter en gutt? Den røde tråden forsvinner og historien blir flat og langdryg. Dette blir kun avbrutt av enkelte momenter som kunne vært morsomme i en annen setting. Skuespillerne er heller patetisk prøvende enn morsomme. Latteren runget ikke akkurat i kinosalen, og folk var raskt på vei ut av kinosalen da rulleteksten kom.

Jeg vil heller se snø smelte.

 

 

 

INFO OM FILMEN:

Originaltittel: The Hangover – Part 2
Regissør: Todd Phillips
Produksjonsår: 2011
Lengde: 102 min
Sjanger: Comedy
Skuespillere: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong, Paul Giamatti, Mike Tyson
Tagline: «We made a pact, Wolfpack only»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB