Slutt på anonym debatt på VG


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. august 2011, kl. 16:52

Tidligere har brukere kunne kommentere anonymt på artikler på VG Nett. Norges største nettavis har nå besluttet å stenge muligheten for anonyme kommentarer, og de sier at for mye hets og søppel er årsaken til stengingen. Nå må alle som skal kommentere logge seg inn via Facebook. Dette er fordi man med Facebook-konto må stå fra med fullt navn.

Vil ha folkelig debatt

I tillegg til å tvinge brukerne til å logge inn via sin Facebook-konto, har nettavisen valgt å stenge muligheten for å kommentere mellom klokken 00.00 og 07.00. – Målet er å få en debatt som er folkelig, men som tilfører det redaksjonelle innholdet nye perspektiver, sier redaksjonssjef René Svendsen, til E24.no.

Nå er det jo slik at det finnes lesere som ikke er brukere av Facebook, og nå får de altså ikke lov til å kommentere. Svendsen tror likevel ikke det skal by på noen problemer, da dette kun er en liten del de som bruker å kommentere.

Det har vært en enorm debatt om det å kommentere anonymt etter hendelsene 22. juli. Flere brukere har kommet med ekstreme ytringer anonymt. Mannen som kalte seg Fjordman har blant annet vært et diskusjonstema.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB