Dagens anbefaling: Magic Jelly Bean Keyfinder


Markus Lund
Publisert 14. september 2011, kl. 14:00

Du har sikkert havnet i situasjonen selv, du har rotet bort den lille manualen eller papirlappen der lisenskoden til for eksempel Windows XP eller Officepakken, og du aner ikke hva du kan gjøre. Noen leter seg ihjel og dermed kjøper en ny utgave av programvaren selv om man har kjøpt den en gang før, mens noen tyr til mer ulovlige metoder.

Senest i dag skulle undertegnede reinstallere Windows XP på en venns PC da den ofte krasjet og en skikkelig oppfriskning var løsningen. Problemet var da at lisenskoden til Windows XP var borte vekk, og dermed ble det automatisk litt vanskeligere. Også lisenskoden til Microsoft Office som var installert på maskinen var borte vekk, noe som også kunne bli et problem. Men neida! Heldigvis finnes det i dette et tilfelle som verken koster penger, eller krever at du gjør noe ulovlig.

Lisenskoden til diverse programmer ligger lagret på datamaskinen ett eller annet sted, det er derimot svært vanskelig, og i visse tilfeller umulig å lete fram til disse selv på grunn av at lisenskoden ofte er kryptert. Det vi da treger er et program som kan knekke denne krypteringen og gi oss koden vi er ute etter rask og enkelt i et format vi selv kan forstå. Det er her dagens anbefaling kommer inn i bildet.

Lite, men funksjonelt

Magic Jelly Bean Keyfinder er et program som gjør akkurat det undertegnede var ute etter. Det tar lite plass, krever lite av maskinen og finner kodene svært raskt og enkelt, og det er lett å lese og lagre lisenskodene. Det finnes drøssevis av slike programmer, men nettopp av grunnene over er det dette programmet vi anbefaler. Vi har jo selvsagt ikke prøvd alle, så hvis du er uenig så kan du gjerne si din mening i kommentar feltet under.

Grensesnittet er enkelt og greit, og det er lett å lese lisenskoden. (Ill. magicaljellybean.com)

Nedlastingsfilen er på drøye en megabyte, og installasjonen er rask og enkel. Når programmer kjører viser det deg øyeblikkelig en liste over programmene det har funnet lisenser til. Herfra er det lett å kopiere eller lagre informasjonen. Programmet støtter alle Windows-utgavene, Officepakken og en rekke andre programmer skal vi tro utvikleren.

Programmet finnes også til Mac, der det kan brukes til å finne lisenskoden til installerte programmer.

Last ned Windows- og Macversjonen fra utviklerens hjemmeside.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB