Lag flotte hjemmesider – helt enkelt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. september 2011, kl. 23:18

«Før i tiden» måtte man kunne et eller flere programmeringsspråk for å lage hjemmesider. Siden dette var kunnskap kun de spesielt interesserte hadde, ble det til at mannen i gata i stedet tok i bruk tjenester som Piczo og Freewebs. Heldigivis er den tiden forbi.

Artisteer – alt du trenger

Nå, i 2011, trenger du svært lite kunnskap om programmering for å lage fine hjemmesider. Programmet Artisteer gjør nemlig dine programmeringskunnskaper overflødig. Neida, de som kan å programmere holder nok seg fortsatt til det, men for deg som ikke vil sette deg inn i det, eller som ikke skjønner bæret av det, er Artisteer en genial løsning. Dette er et program som lar deg designe flotte, profesjonelle hjemmesider – svært enkelt.


I et grensesnitt så enkelt at bestemor skjønner det, kan du endre header, bakgrunnsfarger/bilder, skrift, oppbygging, ja, alt man trenger å endre på. Alt er svært, svært enkelt å endre, og det er faktisk veldig underholdende å bruke Artisteer. Programmet kan foreslå design for deg, så om kreativiteten ikke er på topp er ikke det noe problem med Artisteer. Det beste med programmet er at designene man lager kan bli svært profesjonelle. Dersom du ønsker deg en profesjonell hjemmeside er altså Aristeer løsningen.

Artisteer kan eksportere ditt design til både WordPress, Joomla!, Drupal, Blogger og flere. Dette passer perfekt dersom du bruker WordPress eller Joomla! som publiseringsplattform. Og har du først laget siden i WordPress kan du finne videoer på Youtube og podcaster som forteller mer om mulighetene for å utvide funksjonaliteter på siden din.

Så kommer den kjedelige opplysningen: Artisteer koster penger. Den billigste versjonen koster omlag 270 kroner, og inneholder litt færre funksjoner enn den dyrere versjonen til ca 700 kroner. Den billigste varianten har blant annet  ikke mulighet til å eksportere designet til Joomla! og Drupal. Ei heller til DotNetNuke og ASP.NET. Den har også litt færre farger og skrifttyper. Men altså, selv om Artisteer koster en del penger, er det absolutt verdt det.

Artisteer fåes for både Windows og Mac, sistnevne er imidlertid en release candidate.

www.artisteer.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB