Virusbeskyttelse trenger ikke koste penger


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. september 2011, kl. 01:26

Den kjente 60-dagersversjonen

Når man kjøper en ny PC kan man bli litt overveldet over hvor mange programmer som allerede er installert. PC-produsentene har nemlig lagt inn sin egen programvare, og det er jo ikke så vanskelig å forstå hvorfor. I tillegg følger det ofte med et antivirusprogram, noe som roer mange sinn. Det er godt å vite at man er beskyttet mot all dritt som befinner seg der ute på «den store webben». Denne følelsen av trygghet varer imidlertid ikke så lenge. Plutselig popper det opp en melding om at prøvetiden av programmet er ute, og at man nå må betale en viss sum penger for å få forsette å bruke det. På dette tidspunktet blir mange oppgitt, men kryper til korset og punger ut for å kunne fortsette å være trygg. Men, mange er ikke klar over dette er dumt og unødvendig.

 

 

 

 

 

 

Brukervennlighet og beskyttelse koster ikke penger

Jeg får kanskje mange fiender når jeg sier dette, men jeg sier det likevel: det er ikke nødvendig å betale for antivirusprogrammer. Man kan være trygg – uten å betale en eneste krone. Det er faktisk programmet til produsenten av Windows jeg sikter til; nemlig Microsofts Security Essentials. Dette er et helt gratis program som beskytter mot spionprogrammer, virus og annen skadelig programvare. Det bruker, etter min erfaring, svært lite ressurser, og kjører stille og rolig i bakgrunnen. Dette er noe jeg har savnet i alle andre antivirusprogrammer jeg har brukt.

Brukervennligheten er også på topp. Å bruke programmet er såre enkelt, og det krever svært liten innsats av brukeren. Formålet til et slikt program skal jo være å beskytte mot all dritt, ikke å underholde. Derfor gir ikke MSE lyd fra seg, med mindre det er til nytte for brukeren.

Jeg ser overhode ingen grunn til å betale flere hundre kroner for et program som gir en beskyttelse jeg kan få helt gratis. Det virker for dumt å måtte betale for en tregere PC og for så mange funksjoner jeg ikke trenger. Jeg vil bare være beskyttet mot virus og spionprogrammer, enkelt og greit.

Det finnes andre gratisprogrammer som gjør samme jobben også, og jeg anbefaler heller noen av disse, enn betalingsprogrammene. Beskyttelse mot virus trenger ikke koste penger.

Mange sverger nok sikkert til andre programmer, men mitt tips til alle som skal skaffe seg et antivirusprogram er; last ned Microsoft Security Essentials. Vi har for øvrig skrevet en fyldigere test av MSE i en tidligere artikkel.

Ikke enig? Velkommen til en diskusjon i kommentarfeltet 🙂

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB