Slik installerer du iOS5


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. oktober 2011, kl. 03:01

iOS5 blir lansert 12. oktober, altså på onsdag, men allerede nå kan du installere den endelige versjonen. Prosessen er ikke så vanskelig, men må være klar over et par ting før man gjør det på dette måten:

* Dette er ingen offisielle utgivelse

* Vi tar intet ansvar for eventuelle skader eller problemer som følge av denne guiden

Hvis dere fortsatt henger med kan vi begynne moroa.

Det aller første man må gjøre er å skaffe seg en ny versjon av iTunes. Dette er kun en betaversjon av iTunes, men er nødvendig for å kunne installere iOS5.

Mac: iTunes 10.5 beta 9 

Windows: iTunes 10.5 beta (32 bit)       iTunes 10.5 beta (64 bit) 

For å kunne installere iOS5 må man laste ned denne nye programvaren. iOS5 er jo en programvare som er tilgjengelig på flere enheter, så her må du passe på å velge riktig enhet! Selve filen du laster ned er på omlag 700 mb, så du bør ikke bruke mobilt bredbånd for dette formålet. Filen som lastes ned er en dmg-fil, og inne i dmg-fila finner man en .ipsw-fil, og det er denne du skal leke deg med etterpå.

Nedlastingslenker: 

Før du går videre bør du ta backup av enheten din – du ønsker garantert ikke å miste alle dine bilder, kontakter og musikk. Så, ta backup, ellers får du ikke gå videre.

Vi kjører i gang 

1: Åpne iTunes og velg enheten din under «Enheter». Mest sannsynlig står det «(Ditt navn»sin iPhone).

2: For deg som bruker Windows: Hold inne «Shift»-tasten, og trykk «Restore». For deg som bruker Mac: Hold inne «ALT»-tasten, og trykk «Restore».

3: Nå nærmer vi oss! Velg .ipsw-filen du nettopp har lastet ned. Husk at den er pakket inne i en dmg-fil når du laster den ned, så du må pakke den ut før du gjør steg tre. Uansett, når du har valgt .ipsw-filen kan du gå videre til steg fire.

4: Steg fire? Det er ikke noe steg fire, vi er ferdige! Alt vi nå gå av seg selv. Steg fire er å vente på at oppdateringen skal bli ferdig.

Det var altså alt. Nyt iOS5, og kom gjerne med tilbakemeldinger: hva synes du om oppdateringen?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB