Vil stoppe Facebooks utlevering av persondata


Christofer Nygård
Publisert 28. november 2011, kl. 17:24

Europaparlamentet: Politikerne i Brüssel vil begrense omfanget av Facebooks utlevering av brukernes privatopplysninger, så fremt ikke brukerne ønsker det selv. (Foto: Wikimedia Commons)

EU-kommisjonen ønsker å stoppe Facebooks utleveringspraksis av europeiske brukeres personopplysninger til annonsører.

Facebook får ikke tommel opp av EU når det gjelder personvern. (Foto: Wikimedia Commons)

– Det har lenge vært kjent at Facebook samler informasjon om brukernes politiske ståsted, seksualitet, religiøs tro samt hvor de befinner seg. Ved bruk av avansert programvare henter Facebook informasjon fra brukernes aktiviteter på nettsamfunnet, uavhengig av personverninnstillinger, og tilgjengeliggjør det for annonsører, skriver Telegraph.co.uk.

Bekymret for privatlivet

Et nytt EU-direktiv som trolig blir innført i januar, vil forby slik målrettet annonsering med mindre brukerne selv tillater det.

Det har i lengre tid blitt rettet bekymring mot Facebooks utlevering av privat informasjon til annonsører.

Les også: Misnøye med automatiske Facebook-oppdateringer

Lagret i USA

Mesteparten av informasjonen om brukernes aktiviteter lagres på servere i USA. Likevel kan det bety trøbbel for Zuckerberg og resten av Facebook-ledelsen om det nye direktivet ikke overholdes. Mislykkes Facebook med å overholde den nye europeiske lovgivningen kan det bety juridiske konsekvenser og bøtlegging.

Samler opplysninger

Facebook samler også opplysninger om brukernes venner, familie, utdanningsbakgrunn og oppdager små endringer i brukernes livsstil, slik at de kan tilby målrettede annonser til enhver tid. Også musikksmak tilgjengeliggjøres for annonsører, spesielt gjennom samarbeidet med Spotify.

Via:  Telegraph.co.uk

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB