Oversikt over nesten alle filtyper


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. november 2011, kl. 00:13

Det finnes hundrevis av ulike filtyper, og det kan være vanskelig å vite hva alle sammen betyr og hvilken funksjon de har. Men du har sikkert hørt om noen av dem; AVI, JPG, MOV. Noen ganger møter vi imidlertid på filtyper vi ikke vet hva er, og kanskje har vi aldri hørt om dem. Da kan denne siden være nyttig.


På denne nettsiden finnes en oversikt over de fleste filtypene vi møter på, samt en liten forklaring på hva forkortelsene står for. Alt står i alfabetisk rekkefølge, så det er enkelt å finne frem til det formatet du leter etter. La oss si at du får tilsendt en fil av typen .AI. Kanskje får du ikke åpnet denne filen, og lurer på hvorfor. Da kan du stikke innom denne siden og lete deg frem til den aktuelle formatet, i dette tilfellet .AI. I forklaringen ser du at AI står for Adobe Illustrator Drawing, og plutselig skjønner du hvorfor filen ikke lot seg åpne. Du har jo ikke programmet Adobe Illustrator (kun et eksempel)?

Det ovenfor var kun ett eksempel på når denne oversikten kan være nyttig. For «nerder» er dette en nettside som blir flittig brukt.

Klikk her for å komme til oversikten.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB