To skjulte funksjoner i iOS 5


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. november 2011, kl. 13:32

For få dager siden ble en bortgjemt funksjon avslørt i iOS 5. Programmerer og hacker Conrad Cramer fant en «hemmelig» panoramafunksjon til kameraet i operativsystemet. Han fant også ut at det er fullt mulig å aktivere denne funksjonen. Dette gjøres ved å endre en linje i com.apple.mobileslideshow.plist. Helt konkret må man sette «EnableFirebreak» til «Yes», for å aktivere den.

Når det er gjort vil man altså få en helt ny funksjon i kameraet. En applikasjon som skal aktivere funksjonen automatisk skal være sendt til Cydia (gjelder jailbroken Iphones).

Bilder av panoramafunksjonen:

Stavehjelp

I tillegg til panoramamodusen har Apple også skjult en annen funksjon, nemlig en Android-lignende stavehjelpsfunksjon. Den nylig avslørte funksjonen gjør at man får en rekke forslag til ord når man skriver. Forslagene som dukker opp baseres på de bokstavene du allerede har tastet inn.

 

For å aktivere denne stavehjelpen, gjør følgende:

1: Last ned iBackupBot

2: Ta backup av din iPhone/iPod i iTunes

3: Åpne iBackupBot å finn backupen du laget, og last den inn. 

Windows: \Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Mac: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/).

4: Finn Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist og åpne filen. (Hvis programvaren din ikke er registrert vil du være nødt til å trykke «Cancel». Den vil da åpne. 

5: Legg inn følgende streng: <key>KeyboardAutocorrectionLists</key><string>YES</string>

6: Lagre endringene du har gjort, og gjenopprett fra backupen fra iBackupbot. 

Autokorrektur har vært tilgjengelig på iPhone siden tidenes morgen, men de har aldri lansert en mer detaljert stavehjelp. Det er nok en grunn til at Apple ikke har lansert disse nylig oppdagede funksjonene. Teknologia tar dermed intet ansvar for eventuelle konsekvenser og feil som oppstår ved å følge fremgangsmåtene ovenfor.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB