Israelsk Zuckerberg skaper trøbbel for Facebook


Christofer Nygård
Publisert 17. desember 2011, kl. 14:05

Facebook truer med å saksøke Mark Zuckerberg, en israelsk gründer som nylig på lovlig vis tok navnet til grunnleggeren. «Nye» Zuckerberg, som opprinnelig het Rotem Guez, endret navnet sitt 7. desember i år, skriver Mashable.

Denne israeleren har tatt navnet til Facebook-gründeren og forsøker å gjøre forretning på sin nye identitet. Det liker Facebook-ledelsen dårlig. (Foto: iMarkZuckerberg)

Nettstedet til israelske Zuckerberg, MarkZuckerbergOfficial.com, sier at han først gikk til søksmål mot Facebook allerede i januar, da han ble nektet tilgang til hans blokkerte profil.

Like Store-gründer

Israeleren er blant annet en av bakmennene bak Like Store, et selskap som selger Facebook-likes til bedrifters Facebook-sider. I september truet Facebooks advokatfirma med å saksøke mannen for Like Store-konseptet, som angivelig brøt med Facebooks reglement. Trusselen instruerte Zuckerberg til å stenge ned virksomheten og aldri returnere til Facebook igjen (som bruker).

Facebook-side og Twitter-profil

Zuckerberg (israeleren, vel å merke) har trolig forutsett medieoppmerksomheten han nå mottar, og har opprettet en egen Facebook-side og en Twitter-profil, begge med det klingende navnet iMarkZuckerberg. Alt ligger dermed til grunn for å skape oppstyr rundt hans nye identitet – som også kanskje er planen bak stuntet.

Artig er det iallfall.

Kilde: Mashable

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB