Slik laster du ned videoer og sanger fra YouTube


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. desember 2011, kl. 15:39

Det finnes hundrevis av tjenester som lar deg laste ned videoklipp fra YouTube. Vi har selv omtalt flere av dem her på Teknologia.no. Problemet er at mange av disse tjenestene ikke fungerer som de skal, og mange er kompliserte og tidkrevende å bruke.

En av de bedre løsningene der ute, er YouTube By Click, en nettleserutvidelse for Google Chrome, Firefox og Internet Explorer. Utvidelsen installerer en verktøylinje som kan brukes for å søke opp videoer, og laste de ned, enten i .FLV-format, eller som Mp3. Det er dette som både er det positive og negative ved tjenesten, nemlig verktøylinjen. Måten verktøylinjen fungerer på er elegant, og gjør det svært enkelt å finne videoer raskt. Men verktøylinjer begynner kanskje i bli litt gammeldagse nå?

Slik gjør du det

Når utvidelsen er installert vil det dukke opp en verktøylinje nedenfor adressefeltet. Linjen inneholder et søkefelt hvor man kan søke på videoer fra YouTube. Søkeresultatet presenteres på YouTube.com, akkurat som et vanlig søk. Og når du trykker på videoen du vil laste ned, klikker du på det ønskede formatet – enten Mp3, eller video (.FLV). Filen vil da automatisk lastes ned.

Vi har testet mange lignende tjenester, men denne er uten tvil en av de enkleste og beste. Selv om det kan være irriterende å ha verktøylinjen med seg overalt, er den til gjengjeld kraftfull og effektiv.

YouTube By Click (ekstern lenke).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB