Megaupload-advokat kritiserer myndighetene


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. januar 2012, kl. 13:52

I forrige uke ble fildelingsnettstedet Megaupload stengt av myndighetene i USA. Mannen bak nettstedet, Kim «Dotcom» Schmitz, ble arrestert i sitt hjem, og satt i varetekt.

Kraftig kritikk

Nå retter Megauploads advokat, Ira Rothken, kraftig kritikk mot myndighetene, og måten arrestasjonen foregikk på. Han mener myndighetene oppfører seg som opphavsrettekstremister ved å ta ned en av verdens største nettskytjenester, «uten at Megaupload får mulighet til å bli hørt i retten».

Sammenligner med YouTube

Advokaten har naturlig nok hatt mye å gjøre i løpet av den siste uka, og han har sittet i en rekke møter. Et argument har bruker mot myndighetene er at alle anklager mot Megaupload også kunne vært rettet mot YouTube. Dette fordi han mener mye av YouTubes materiale også bryter med opphavsretten.

Når sant skal sies har YouTube i løpet av de siste årene lagt inn flere filtre som gjør at ulovlig materiale ikke får være lenge på nettstedet.

Visste du at Ira Rothken også representerte isoHunt i 2010, da de fikk problemer? I den saken fikk isoHunt til slutt pålegg om å slutte å indeksere ulovlig materiale, noe de har overholdt.

Les hva Teknologia.no mener om Megaupload-skandalen her. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB