FILM: The Iron Lady


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 31. januar 2012, kl. 22:36

En eldre kvinne er ute for å kjøpe melk. Etter at hun har kommet hjem, merker hun at det er folk ute på gangen som snakker om henne. Hun hører at de diskuterer hvordan hun klarte å komme seg ut når hun egentlig ikke skal det. Den eldre kvinnen, Margaret, skjønner ikke hvorfor de skal bestemme hvor hun skal gå.

Margaret snakker ofte med mannen sin. Hun har lenge prøvd å rydde vekk klærne og tingene hans, men han fortsetter å dukke opp. Han irriterer henne, men får henne også til å mimre tilbake til den dagen hun så faren sin snakke politikk. Hun husker at hun ønsket å gjøre det samme; stå foran en folkemengde å snakke om hva som bør og gjøres i samfunnet.

Unge Margaret Roberts ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet, og hun skjønner ikke hvorfor en kvinne ikke skal kunne gjøre dette. Hun begynner derfor å jobbe seg oppover i det konservative partiet. Lite aner hun om at hun en dag kommer til å nå helt til toppen.

Store forventninger er knyttet til filmen om en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike kvinner. Kanskje er disse forventningene en smule for høye. Historien i seg selv er forutbestemt siden filmen skal handle om Margaret Thatchers liv, men likevel blir det til tider en langdryg og kjedelig affære.

I tillegg hopper filmen mye i tid. Dette fører til at man føler seg som en tilskuer på en tenniskamp. Scenene blir flyktige, og siden man sitter og venter på neste scenehopp, får man ikke utnyttet filmen godt nok.

Skuespillerprestasjonene i filmen er det ingenting å si på. De unge skuespillerne gjør jobben like godt som veteranene, og sluttresultatet blir troverdig.

Tross det positive med filmen, så klarer ikke dette å dra den opp i toppskiktet. Det blir rett og slett for mye fram og tilbake, litt for slitsomt. Ved et par anledninger blir man også sittende å tenke på morgendagens middag, noe som tilsier at filmen ble i lengste laget. For alle kvinner der ute, er det derimot et lite must å se filmen; for kvinnekampens del.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Iron Lady
Regissør:
Phyllida Lloyd
Produksjonsår:
2011     Premiere: 3. februar 2012
Lengde:
1 t 45 min
Sjanger:
Drama/biography
Skuespillere:
Meryl Streep, Jim Broadbent, Susan Brown, Alexandra Roach, Harry Lloyd
Tagline:
«Never compromise.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB