Er nettsiden nede for alle?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. februar 2012, kl. 08:59

Internettet er sårbart, og av og til hender det at nettsider bryter sammen. Årsakene for det kan eksempelvis være hacking eller serverfeil. Men det hender også av og til at en nettside er nede kun for en enkelt person, for eksempel på grunn av en nettleserfeil.

To muligheter

Det er her downforeveryoneorjustme.com kommer inn i bildet. URL-en er lang, men ikke la deg lure; dette er et kjempenyttig nettsted. Se for deg at Teknologia.no bryter sammen (la oss inderlig håpe at det ikke skjer), og du kommer deg ikke inn på siden. Enten gjelder problemet for alle, altså det er noe galt med siden, eller så gjelder deg kun for deg.

Kaffe eller repareringstid?

Hvis du går inn på downforeveryoneorjustme.com, eller isup.com (samme nettsted, kortere URL), kan du enkelt skrive inn URL-en til nettstedet du ønsker å sjekke. Når du klikker på «Just me?» vil du rett og slett få svar på, ja nettopp, om problemet ligger hos deg, eller om nettstedet er nede for alle. Er nettstedet nede for alle er det altså ingenting du kan gjøre med problemet. Da kan du ta deg en kopp kaffe og gjøre noe annet, mens de som har ansvaret retter problemet.

Sjekk ut nettstedet på downforeveryoneorjustme.com, eller isup.com. Eventuelt kan du bruke downforeveryoneorjustme.org, som fungerer på samme måte.

Takk til Jonas Bäcklund for tips om tjenesten!

Oppdatert, 09.01: Ironisk nok er tjenesten nede for øyeblikket. Alternativet downforeveryoneorjustme.org fungerer imidlertid utmerket. 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB