FILM: Hugo


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 14. mars 2012, kl. 12:37

På togstasjonen i Paris trekkes klokkene opp hver dag. Ingen ser hvem som gjør det, og ingen bryr seg så lenge tiden stemmer. Stasjonsinspektøren tror det er fyllefanten Claude som går rundt i stasjonens vegger, men unge, foreldreløse Hugo har for lengst tatt over jobben.

Hugo er alltid på vakt når han stjeler mat eller leker. Men én dag blir han tatt, og han må tømme lommene. En notisbok med tegninger får lekebutikkeieren til å reagere sterkt, og han nekter å gi den tilbake. Men Hugo trenger den boken for å bli ferdig med prosjektet han har oppe på loftet. Han få den tilbake. Så dulter han borti Isabelle. Hun vil hjelpe han, og dermed er jakten på en skatt som er gjemt og forsøkt glemt i gang.

Hugo vant mange Oscar-statuetter for det tekniske under Academy Awards i år, og det er lett å skjønne hvorfor. Filmen er fantastisk utført ned til minste detalj. 3D-effekten funger også fint, selv om den ikke er nødvendig.

Dette er en film om vennskap og familie, klokker, eventyr og gjemte skatter. Også er den ikke minst en film om film.

Hugo er en fin film, både for barn og voksne, men den når aldri det høydepunktet som tilsier at den skal være så fantastisk som mange mener den er. Er dette Scorseses beste film? Nei, absolutt ikke. Men den er heller ikke i nærheten av den dårligste, i den grad Scorsese kan lage dårlige filmer.

I Hugo overrasker Sacha Baron Cohen som den forholdsvis normale stasjonsinspektøren. Nivået på skuespillerne er jevnt over bra og troverdig. Filmfolkene har vært flinke til å finne skuespillere som passer karakterene og deres væremåte, og det er faktisk ingen som overspiller rollen sin.

Det er mye positivt å si om Hugo, men likevel så savner jeg det lille ekstra når det kommer til historien som blir fortalt. Jeg holdt ikke pusten der det var spennende, og jeg gråt ikke da det var rørende. Den lille prikken over i-en mangler for at Hugo skal nå helt til toppen, men det er en fin film det er verdt å få med seg.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Hugo
Regissør:
Martin Scorsese
Produksjonsår:
2011        Premiere: 16. mars 2012
Lengde:
2 t 6 min
Sjanger:
Adventure/drama
Skuespillere:
Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloë Moretz, Christopher Lee, Helen McCrory, Jude Law
Tagline:
“One of the most legendary directors of our time takes you on an extraordinary adventure.”

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB