Slik er tidslinjen for Facebook Pages


Christofer Nygård
Publisert 1. mars 2012, kl. 13:48

Teknologia sin Facebook-side har blitt oppdatert til tidslinjen. (Foto: Teknologia.no)

Da Facebook innførte tidslinjen på brukerprofilene, ble det på sedvanlig vis dårlig mottatt av brukerne. I en periode på noen måneder var det frivillig å bytte til tidslinjen, men i februar var det slutt, og alle Facebook-brukere må nå belage seg på en overgang til det nye grensesnittet.

Det ble annonsert allerede ved innføringen av tidslinjen at det etter hvert også ville bli tilgjengelig for Facebook Pages, det vil si Facebook-sider for bedrifter og merkevarer. Nå har dette blitt tilgjengelig for allmennheten, og fram til 30. mars har du mulighet til å klargjøre siden med bilder og ny informasjon.

Nye muligheter

De nye Facebook-sidene betyr ikke bare et nytt utseende. Det er også en rekke nye muligheter for brukerne, for eksempel kan tidslinjen benyttes til å skape en levende «historiebok», noe den amerikanske avisa The New York Times har valgt å gjøre på sin Facebook-side.

Teknologia.no har også tatt i bruk den nye layouten, og resultatet kan du se på facebook.com/Teknologia.

Økt synlighet

I bunn og grunn er det de samme endringene som kom med tidslinjen til brukerprofiler som nå blir overført til Facebook Pages. Det betyr at man nå oppfordres til å laste opp et «cover»-foto, samt fylle inn all slags interessant informasjon om merkevaren i tidslinjen, til brukernes fornøyelse.

Mulighetene med timeline-grensesnittet kan derfor bidra til økt synlighet for merkevarer, samtidig som det gir økt handlingsfrihet for utviklere som ønsker å øke sin Facebook-presens.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB