FILM: The devil inside


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 1. mars 2012, kl. 01:45

Det er tjue år siden Maria Rossi drepte tre kirkemedlemmer mens de utførte en eksorsisme på henne. Nå ønsker datteren hennes, Isabella, å finne sannheten om hva som skjedde den dagen. Derfor tar hun med seg vennen Michael og drar til Roma, hvor moren holdes bak lukkede dører.

I Roma møter Isabella og Michael to prester som sier seg villig til å vurdere Maria. Men først, for å skjønne hva en eksorsisme er, lar de Isabella og Michael få være med på en uautorisert eksorsisme. Innerst i en mørk kjeller ligger Rose; fanget i egen kropp av en ondskap som ikke vil slippe henne fri. Men dette er bare begynnelsen, for med flere demoner i én kropp blir det trangt om plassen.

The devil inside er filmet i ekte Paranormal Activity-stil, kun med håndholdte kamera. Denne type filming gir en følelse av at du er med inne i handlingen hele veien, at det er nettopp du som filmer det som skjer.

The devil inside klarer det kunststykket det er og både være kjedelig og «over the top» på samme tid. Del én er for langdryg og del to er for overdrevet. Jeg blir bare sittende å tenke «seriøst, ikke enda mere nå?», og det på den negative måten med et lite, oppgitt sukk på slutten.

Skuespillerprestasjonene er så gode som de er nødt til å være, med ett unntak. Suzan Crowley (Maria Rossi) er den personen som står mellom denne filmen og en bunnkarakter. På godt gjennomført vis klarer hun å overbevise i rollen som demonbesatt mor, og både mimikk og tale fungerer godt. For ikke å nevne blikket hennes som kunne skremt hvem som helst, når som helst.

Er du fan av Paranormal Activity-filmene bør du jo sikkert få med deg The devil inside. Er du derimot ute etter en god skrekkfilm, så vil jeg heller anbefale deg å bli hjemme og leie en.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Devil Inside
Regissør:
William Brent Bell
Produksjonsår:
2012     Premiere: 2. mars 2012
Lengde:
1 t 23 min
Sjanger:
Horror/thriller
Skuespillere:
Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, Suzan Crowley, Ionut Grama
Tagline:
«No soul is safe.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: