Facebook kjøper Instagram


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. april 2012, kl. 18:19

I går kveld norsk tid, kom nyheten om at Mark Zückerberg har vært på storhandel, og kjøpt opp den populære tjenesten Instagram. Prislappen på tjenesten er på 1 milliard dollar, noe som tilsvarer omtrent 6 milliarder kroner.

– Fortsatt samme tjeneste

Mange frykter nå at tjenesten vil forandres og blir annerledes enn hva den er i dag. Men Instagram-teamet lover nå brukerne at tjenesten fortsatt vil være den samme etter oppkjøpet. Det skriver de i en bloggpost:

– Instagram vil fortsatt være det samme du kjenner og elsker. Du vil fortsatt følge de samme folkene, og dine følgere vil fortsatt følge deg. Du vil ha mulighet til å dele med andre sosiale nettverk, og du vil fortsatt ha de samme funksjonene som gjør tjenesten så morsom og unik.

– En milepæl

Mark Zückerberg bekreftet kjøpet i en pressemelding i går:

– Jeg er glad for å dele nyheten om at vi har kjøpt Instagram, og for at deres talentfulle team blir med over til Facebook. Dette er en milepæl for Facebook siden dette er første gang noensinne at vi kjøper opp en tjeneste og et selskap med så mange brukere. Vi planlegger ikke å gjøre mange flere slike kjøp, om noen i det hele tatt, sier Zückerberg.

Sinte brukere?

Det interessante nå er hvordan brukerne vil ta nyheten om at Instagram nå blir en Facebook-tjeneste. Motstandere av Facebook har på ulike fora uttrykt frustrasjon over oppkjøpet. Flere forteller at de til og med har slettet sin bruker hos Instagram, som følge av oppkjøpet.

Selv om enkelte altså misliker at Instagram er solgt til Facebook, er det et faktum at tjenesten nå kan få et enda større potensialet, med tanke på Facebooks brukerantall.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB