Nå er Google Drive her!


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. april 2012, kl. 18:53

I lang tid har det versert rykter rundt et nytt Google-produkt kalt Drive. Teknologia.no skrev selv en artikkel om Google Drive i forrige uke, hvor vi skrev at vi antok at tjenesten ville dukke opp denne uken. Det gjorde den.

I kveld, norsk tid, ble Google Drive lagt ut på internett, og flere detaljer er nå kjent om produktet.

5 GB gratis lagring

Som flere medier har spådd, basert på rykter, tilbyr Drive 5 GB gratis lagringsplass til brukerne. Dette er 3 GB mer enn den populære tjenesten Dropbox.

Dersom 5 GB blir for lite, kan man oppgradere til henholdvis 25 og 100 GB, eller 1 TB (terrabyte) om behovet er der. Prisen for 25 GB er omtrent 15 kroner i måneden, mens 100 GB koster i underkant av 30 kroner per måned. Tar man steget helt ut og oppgraderer til 1 TB, må man betale i underkant av 300 kroner per måned. Dette er svært akseptable priser, etter vår mening.

Synkroniserer automatisk

Drive fungerer også i prinsippet på samme måte som Dropbox. Gjør man en endring i filer og mapper på ett sted, vil disse endringene synkroniseres på tvers av enhetene som er knyttet opp mot Google Drive. Dersom enheten ikke har en egen applikasjon, kan man nå filene gjennom drive.google.com.

Foreløpig er Windows, Mac og Android-versjon tilgjengelig, men iOS-versjoner er på vei, og vil trolig lanseres i løpet av de nærmeste ukene.

Google Docs integrert

Et av selskapets mest populære tjenester, Google Docs, er intergrert i Drive, noe som gjør at samarbeid og deling av dokumenter blir lettere. Man kan jobbe med dokumenter sammen, i sanntid.

Da undertegnede skulle teste tjenestens Mac-applikasjon tidlig tirsdag kveld, var beskjeden at «Google Drive er ikke aktivert for din konto enda». Vi vet ikke årsaken til dette, men tjenesten vil trolig aktiveres for alle om kort tid.

Les mer på Googles blogg.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB