Facebook lanserer App Center


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. mai 2012, kl. 22:43

I dag annonserte Facebook deres nye satsing – App Center. Dette er tjeneste som kan sammenlignes med App Store og Google Play, men som likevel skiller seg ut på flere punkter.

Applikasjoner til alle plattformer

App Center  er et sted man kan finne applikasjoner for nært sagt alle plattformer. Både iOS- og Android-applikasjoner vil kunne installeres. Men også applikasjoner for skrivebordet finnes i App Center; du kan for eksempel installere Spotify fra tjenesten.

– For de 900 millioner menneskene som nå bruker Facebook, vil App Center blir deres nye, sentrale sted for å finne flotte applikasjoner, slik som Draw Something, Pinterest, Spotify, Battle Pirates, Viddy og Bubble Witch Saga, skriver Facebook i en bloggpost.

Ingen topplister

I App Store har man topplister over de mest populære applikasjonene. Facebooks App Center vil ikke ha noen form for slike topplister, men i stedet vil hver enkelt bruker få personlige anbefalinger. Sagt på en annen måte: Facebook ønsker å finne relevante applikasjoner for deg. Det er likevel verdt å nevne at applikasjonene vil ha en oversikt erfaringer fra brukerne, slik at man kan få en pekepinn på hvor bra en applikasjon er.

App Center vil i løpet av de neste ukene lanseres på internett, og i Facebook-applikasjonenene for iOS og Android.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB