FILM: Elsk meg igjen


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 17. mai 2012, kl. 17:41

Paige og Leo møtes tilfeldig, og det er kjærlighet ved første blikk. De utvikler et nært forhold, blir kjærester, og gifter seg på kunstskolen Paige går på. Alt er idyll, og paret kunne ikke være lykkeligere; livet kunne ikke vært bedre.

En snøtung kveld på vei hjem går alt galt. Et bilbelte løsnes, og en lastebil klarer ikke stoppe. Alt avhenger av de små øyeblikkene. De små øyeblikkene som fører til at Paige og Leo havner på sykehuset. Paige ligger lenge i koma, og når hun våkner husker hun ingenting fra de siste årene med Leo. Hun husker ikke en gang hvem han er. Leo må få Paige til å forelske seg i han på nytt, men det er flere personer som står klar til å stikke kjepper i hjulene for at det ikke skal skje.

Elsk meg igjen er kjærlighetsfilm i et nøtteskall: kyssing, perfekt liv og masse «jeg elsker deg»-fakter. Så snur den helt rundt. Idet Paige glemmer alt, blir den heller en kamp om kjærligheten; en kamp mot hukommelsestapet og tidligere minner.

Paige kan skylde på at hun ikke husker Leo, men likevel blir jeg sint av måten hun oppfører seg på. I tillegg blander foreldrene hennes seg inn og gjør meg enda sintere. Jeg får lyst til å gå inn i filmen, huke tak i Leo og gi han en skikkelig trøsteklem. Han prøver virkelig, og det fører til stor medfølelse fra min side.

Elsk meg igjen er for forutsigbar. Det er enkelt å skjønne hva som kommer til å skje, og når det skjer, blir jeg oppgitt. Hadde filmskaperne lagt litt mer energi i å gi enkelte elementer en ny vri, hadde dette løftet filmen flere hakk. Nå er riktignok Elsk meg igjen basert på en ekte historie, og dette er nok grunnen til at filmen er som den er.

Skuespillerprestasjonene er faktisk gode, for de klarer å fremkalle følelser. Først sinne og oppgitthet, før det i en mor/datter-scene til og med blir litt vått i øyekroken. Elsk meg igjen er en liten klisjé, men er likevel verdt å få med seg. Vi trenger alle en liten dose klissete kjærlighet nå og da.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Vow
Regissør:
Michael Sucsy
Produksjonsår:
2012     Premiere: 18. mai 2012
Lengde:
1 t. 44 min.
Sjanger:
Drama/romantikk
Skuespillere:
Rachel McAdams, Channing Tatum, Jessica Lange, Sam Neill, Jessica McNamee, Tatiana Maslany

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB