FILM: Men in Black III


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 26. mai 2012, kl. 00:25

I et fengsel på månen sitter romvesenet Boris The Animal inne. Han er en beryktet morder som Agent K klarte å arrestere i 1969. Men en pinup-dame og en kake med mystisk innhold fører imidlertid til at Boris rømmer og setter kurs for jorden. Han skal ta hevn over mannen som kostet han en arm.

Agent K er i fare, og for å kunne redde han, må Agent J dra tilbake til fortiden og forhindre at Boris The Animal utfører sine lumske planer. Men dette blir ikke bare enkelt siden ingen kjenner Agent J, og Agent K er like sær som i nåtiden. Romfergeoppskytingen nærmer seg, og et kappløp mellom et romvesen og en mann i svart dress er i gang.

Men in Black III er særheten selv i egen høye person. Romvesen og menn i svarte dresser går nok en gang hånd i hånd, og denne gangen er det romvesenet Boris som er badguyen som skal stoppes, fanges eller drepes. Problemet er bare at vi må hoppe i tid for å klare det.

Og det er jo denne tidshoppinga som er filmens historie. Derfor er det så dumt at det er så kjedelig å dra tilbake til 60-tallet. Den normalt så dyktige Will Smith blir svak, nesten så han forsvinner, i rollen som Agent J, og de øvrige skuespillerne setter heller ingen dype spor. Ikke en gang Boris med sitt «søte kjæledyr». Det eneste lyspunktet må være Griffin, et romvesen som hjelper agentene med å fange skurken.

Jeg lurer forresten på hvorfor alle gode filmkonsept skal melkes til de er helt ødelagte. Har ingen filmskapere hørt om å gi seg mens leken er god?

Men in Black III er blant annet kategorisert som komedie; en smule rart siden den ikke er særlig morsom. Med en historie som ikke er noe særlig, og karakterer som ikke gjør så mye ut av seg som ønskelig, blir dette kun en halvannen time film som du ikke husker noe særlig av dagen derpå.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Men in Black III
Regissør:
Barry Sonnenfeld
Produksjonsår:
2012     Premiere: 25. mai 2012
Lengde:
1 t. 43 min.
Sjanger:
Action/komedie/sci-fi
Skuespillere:
Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Jamaine Clement, Michael Stuhlbarg, Nicole Scherzinger, Emma Thompson, Alice Eve
Tagline:
«They are back… in time.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB