FILM: Thor med hammeren


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 11. mai 2012, kl. 20:11

Thor har ikke lyst til å bli smed, men det er den veien moren hans har staket ut for han. Thor har lyst til å bli en kriger; han har lyst til å kjempe ved siden av sin far, guden Odin. Hver dag trener han på å slåss, i håp om at han en gang kan få et tegn om at faren trenger han.

En dverg bryter seg inn hos Odin. I sekken har han Mjølner; en hammer han hevder er verdens mektigste våpen. Odin tror han ikke, og kaster både Mjølner og dvergen ned til jorden. Rett ned til Thor.

Hel, underverdenens herskerinne, har samlet alle jotnene til kamp. Hun vil knuse Odin, og når hun får høre om Mjølner, er også Thor i fare. Med ett har Thor fått sin største drøm oppfylt; men han ville kanskje ønsket at han ikke hadde fått det.

Thor med hammeren er basert norrøn mytologi. Derfor inneholder filmen skjult læring for den yngre garde, samtidig som den til tider gir oss en morsom historie. Problemet er bare at den ikke blir morsom nok. Selv om noen av karakterene har rare ansikt, Mjølner kan snakke, og jotnene er dummere enn brød, blir historien kjedelig; den type kjedelig man sovner av.

Den morsomste karakteren i filmen er Mjølner, og det sier litt om nivået når hammeren er den som skiller seg ut mest. Utenom Mjølner er det få ting som får meg til å trekke på smilebåndet, selv om jeg ser at filmskaperne virkelig prøver å få meg til å le. Nå har Thor med hammeren riktignok syv års aldersgrense, og den yngre garde vil kanskje le der jeg ikke gjør det.

Thor med hammeren er blant årets minst minneverdige filmer. Jeg har allerede problemer med å huske filmens detaljer, og tror ikke dette skyldes et plutselig hukommelsestap. Thor med hammeren går ikke tungt nok til å sette spor.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Hetjur Valhallar – Þór
Regissør:
Óskar Jónasson, Toby Genkel og Gunnar Karlsson
Produksjonsår:
2011     Premiere: 11. mai 2012
Lengde:
1 t. 23 min.
Sjanger:
Animasjon/eventyr
Norske stemmer:
Scott Maurstad, Anders Sundstedt, Unn Vibeke Hol, Sarah MacDonald Berge, Harald Mæle, Hedda Munthe, Espen Sandvik, Ivar Nørve, Marika Enstad, Per Frisch

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB