Rutinesjekk forsinker Instagram-kjøp


anonym12
Publisert 13. mai 2012, kl. 12:47

Toppsjef i Facebook, Mark Zuckerberg, tok tidligere i år de fleste på sengen da han investerte 1 milliard dollar i det lille firmaet Instagram. I tillegg til den enorme summen fullførte Zuckerberg forhandlingene uten styret på hans eget kjøkken. Nå ser det amerikanske konkurransetilsynet (Federal Trade Commission) seg nødt til å granske kjøpet.

Det skal være snakk om en rutinekontroll som de er nødt til å ta på kjøp over 68,2 millioner dollar. I løpet av perioden (6-12 måneder) vil de samle informasjon fra andre aktører på markedet og vil derfor forsinke Zuckerbergs planer om å ta i bruk Instagram betraktelig. Det er dog viktig å presisere at dette ikke er på bakgrunn av anklager, men en ren rutinekontroll.

Dersom FTC finner det for godt å stanse oppkjøpet har Facebook undertegnet en avtale som gir Instagram 200 millioner dollar i kompensasjon.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB