Dette er nye Macbook Pro


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. juni 2012, kl. 07:00

For to dager siden starten den årlige Apple-konferansen WWDC, World Wide Developer Conference. På åpningsdagen lanserte Apple en rekke nye produkter, og presenterte nye funksjoner til eksisterende produkter. Her er alt du trenger å vite om Apples nye supermaskin.

Ny Macbook Pro

Kveldens viktigste nyhet var Apples nye Macbook Pro. Det hadde i forkant av konferansen versert rykter om en ny Macbook Pro med en såkalt «Retina»-skjerm, av samme type som vi finner på blant annet Nye iPad. Ryktene stemte, og Retina-skjermen er en realitet. Den er på 15,4 tommer, og har en oppløsning på 2880 x 1800 piksler. I følge Apple selv er det en «forbløffende opplevelse å se på skjermen».  I likhet med Nye iPad skal det ikke være mulig å se individuelle piksler med det blotte øyet. Teknologi-nettstedet Engadget har selv testet maskinen, og skryter skjermen opp i skyene.

Innsiden

Det er mulig å få maskinen med hele 16 GB minne, noe som bør dekke de flestes behov. Maskinen vil også komme med Intels nye prosessorgenerasjon, Ivy Bridge. Det er en i7-prosessor som har en klokkefrekvens på 2,3 GHz. Skjermkortet er av typen Nvdia GeForce GT 650m.

Nesten like tynn som Macbook Air

Noe annet oppsiktsvekkende med nye Macbook Pro er at den er svært tynn. Den skal være 1,8 centimeter tykk, og dette er nesten det samme som Macbook Air. Under presentasjonen demonstrerte Apples Phill Schiller at maskinen er like tynn som en finger, når den er klappet sammen. Størrelsen på en finger er selvfølgelig relativ, men det ga et godt bilde av størrelsen. Selv om den veier like under 2 kilo, og er liten og portabel, har Apple greid å presse inn et batteri som skal vare opp mot 7 timer ved normal bruk.

Annet som er verdt å nevne er at den kommer med flere nyttige tilkoblingsmuligheter. Den har blant annet en HDMI-port, USB 3.0-porter, som også er kompatible med USB 2.0, Thunderbolt-kontakter, og kortleser.

Spesifikasjoner

  • Retina-skjerm med oppløsning på 2880 x 1800
  • Prossesor: Ivy Bridge
  • Inten Core i/ eller i5
  • Nvidia Geforce GT 650M
  • SD-kortleser, 1x HDMI, 2x Thunderbolt, USB 2.0 og 3.0 (samme port), Firewire, Magsafe 2.0
  • SSD opp mot 768 GB
  • Facetime HD
  • Bakbelyst tastatur
  • Opp mot 7 timer batterlilevetid under normal bruk. Opp mot 30 dager i standby
  • 1,8 centimeter tykk

Oppdatert Macbook Air

Syltynne Macbook Air har også fått en overhaling, og oppdateres med den nye Intel-prosessoren Ivy Bridge. I tillegg fås maskinen nå med 8 GB minne, og med 512 GB SSD-disk. Grafikkytelsen skal være kraftig optimalisert. Maskinen kommer i både 11″ og 13″. Prisen på den tynne maskinen blir på henholdsvis 8290 kroner, og 9990 kroner.

Fortsatt «vanlig» Macbook Pro, men også denne oppdatert

Det er kun 15-tommeren i Macbook Pro-serien som får Retina-skjerm, noe som skuffet mange. Den tradisjonelle Macbook Pro vil bestå, dog med noen nyheter. Intels nye prosessorserie, Ivy Bridge vil også være å finne i denne maskinen. I tillegg har den fått det nye skjermkortet Nvidia GeForce GT 650m. Ytelsen vil med andre ord bli bedre i den nye modellen. Prisene vil være de samme som de er i dag.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB