FILM: Tina & Bettina – The Movie


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 7. september 2012, kl. 14:37

Tina og Bettina har en videoblogg hvor de forteller om ting som opptar dem.  Nå er det tid for å levere engelskstil, og i den forbindelse vil de gjerne fortelle om den dagen hele Smestad Ungdomsskole ble snudd på hodet; da Synnøve Risnes begynte i 10B.

Vi har vel alle sett én eller flere av Tina og Bettinas videoblogger. De ble først kjent gjennom humorprogrammet «Torsdag Kveld fra Nydalen» på TV2, og har siden det tatt helt av på Youtube. Bak rollene står komikerne Odd-Magnus Williamson (Tina) og Henrik Thodesen (Bettina), og når to voksne menn later som om de er tenåringsjenter, må vi bare le.

I filmen får vi være med inn i dramaet som følger når klassen får en ny elev. Synnøve prøver å finne sin plass på skolen, og dermed settes vennskap og popularitet på prøve. Tina og Bettina – The Movie setter tenåringslivet på spissen, men mye av det som skjer, skjer nok i virkeligheten også: Folk som går på tå hev fordi de er redde for å bli stemplet som ukul, og folk som dolker andre i ryggen for å komme seg opp og frem. Én dag er du kul, den neste er du skolens teiteste.

Tina og Bettina er seg selv lik. Den som skiller seg mest ut, er Else Kåss Furuseth i rollen som Sigrund Munthe Foss. Hun er skolens største nørd, og enhver som ikke var superpopulær på ungdomsskolen vil kjenne et stikk i magen når de ser hvor desperat Sigrund prøver å passe inn. Else klarer fint å få frem de riktige følelsene for å bevege publikum, og tårene virker ektefølt. Jeg vil gå så langt som å si at Sigrund/Else er den som holder hele filmen oppe.

Det er mye musikk i Tina og Bettina – The Movie, og den er fengende. Den fungerer også som lim, for tre dager etter at jeg så filmen, hender det fremdeles at jeg tar meg i å nynne på sangene.

Selv om mye fungerer i Tina og Bettina – The Movie, er de to 15-åringene kanskje best når de har to minutters videoblogger. Det blir litt for mye av det gode, og filmens røde tråd forsvinner i alt for mange historiedetaljer. Selv om musikken og dansenumrene er gode, fungerer også disse som en oppdeler og gir filmen mindre flyt.

Tina og Bettina – The Movie fungerer helt ok i filmformat, men det kan være like morsomt å søke de opp på Youtube. Små doser er ofte nok.

 

 


INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Tina & Bettina – The Movie
Regissør:
Simen Alsvik
Produksjonsår:
2012     Premiere: 7. september 2012
Lengde:
1 t. 21 min.
Sjanger:
Komedie
Skuespillere:
Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen, Triana Inglesias, Else Kåss Furuseth, Ingar Helge Gimle

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB