Syv podcaster du bør få med deg


Christian De Frène
Publisert 17. oktober 2012, kl. 16:18

Podcast: En lyd- eller videosending som er tilgjengelig på Internett, og som du kan spille av på en bærbar enhet eller datamaskin.

Nå er høsten her, og hva passer vel ikke bedre enn å bruke denne utvidede innetiden til å oppdatere seg på det nyeste på teknologifronten? Det finnes et hav av podcaster der ute, ofte av svært varierende kvalitet. Derfor ønsker vi i Teknologia å dele hva vi følger med på, og ønsker å anbefale.

Har du en anbefalt podcast du ikke ser nedenfor, eller kommentarer til artikkelen? Kommentarfeltet er som alltid åpent!

So Ein Ding

Hva: Dansk tv-program som går på DR, men som legges ut som gratis podcast i etterkant.

 

Her er det tester, nyheter og kuriosa om alt innenfor forbrukerelektronikk. Ledes av Nikolai Sonne, som har stålkontroll på programmet. Og nei, det er ikke totalt uforståelig, selv om det snakkes dansk!

Tenk om vi kunne fått et slikt program i Norge?

Type: Video

Nasjonalitet: Dansk

Lengde: Ca. 30 min

Hyppighet: Ukentlig

Hvor: http://dr.dk/ding

 

Ping

Hva: Mats Staugaard og Arne Fismen, som begge er aktive og innflytelsesrike i den norske teknologihverdagen, setter seg ned omtrent én gang i måneden for å lage Ping.

 

I hvert program blir to saker fra teknologiverdenen siste måned tatt opp til diskusjon. I tillegg er vanligvis én til to elektroniske produkter blitt testet.

Mats og Arne har mye kunnskap, samt ofte ulike synspunkter, noe som gjør diskusjonene interessante.

Type: Video

Nasjonalitet: Norsk

Lengde: Ca. 30 min

Hyppighet: Månedlig

Hvor: http://ping.is

 

The Vergecast/90 Seconds On The Verge

Hva: Selv om teknologinettstedet The Verge ble lansert i november 2011, har det allerede rukket å bli et av verdens største. Det har også i løpet av denne perioden rukket å lansere flere podcaster; blant annet én tradisjonell, ukentlig lyd-podcast (med video fra studio) kalt The Vergecast, samt 90 Seconds On The Verge, et kort nyhetsprogram som blir utgitt hver dag.

The Vergecast tar for seg tema som nyheter fra teknologiverdenen samt kuriosa; sjefsredaktør Joshua Topolsky har med seg Nilay patel og Paul Miller, og diskuterer for det meste temaene seg i mellom, av og til med gjester tilstede.

90 Seconds On The Verge veksler på vert, og er ment som en kjapp, ett og et halvt minutts oppdatering på det viktigste som har skjedd i teknologiverdenen de siste 24 timer.

The Verge lager gode og informative programmer, og har en pen visuell stil.

Type: Lyd/Video

Nasjonalitet: Amerikansk

Lengde: Ca. én til to timer / 90 sekunder

Hyppighet: Ukentlig/Daglig

Hvor: http://theverge.com/the-vergecast / http://theverge.com/90-seconds-on-the-verge

 

Level Up

Hva: Norsk spillmagasin på VGTV. Her får du spillnyheter fra uken som gikk, reportasjer fra diverse messer og arrangementer, anmeldelser av nye spill, topplister, dueller og annen kuriosa. Programmet favner bredt, og du trenger ikke være «hardcore gamer» for å få noe utbytte.

Ledes for øyeblikket av VGs spill-veteran Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes, som begge har god kunnskap og er gode programledere.

Type: Video

Nasjonalitet: Norsk

Lengde: Ca. 40 min

Hyppighet: Ukentlig

Hvor: http://vgtv.no

 

Dataprat

Dataprat sender direkte hver mandag fra klokken 21:30, og tar for seg IT-nyheter fra uken som gikk. Underveis i kan man livekommentere på nettsidene. Programmet legges også ut som podcast i etterkant.

Jan Espen Pedersen leder programmet, mens Einar Holten (som også skriver for Teknologia) hele tiden er med som samtalepartner. Det blir tatt for seg flere saker hver uke, både fra den forbrukermessige og profesjonelle IT-verdenen, og det skapes en god diskusjon.

Programvertene er kunnskapsrike, og gir et godt overblikk over den siste uken.

Type: Video

Nasjonalitet: Norsk

Lengde: Ca. én time

Hyppighet: Ukentlig

Hvor: http://direkte.tv

 

Sofaprat

Hva: Sofaprat handler om «diverse temaer innen sosiale medier som engasjerer oss på det sosiale eller faglige nivå». Thomas Moen og Arnt Eriksen, som begge har god kunnskap om og jobber med sosiale medier, diskuterer i hver episode ett dagsakuelt tema knyttet til dette.

Episodene er forholdsvis korte, og av varierende kvalitet, men holder som regel et høyt nivå og skaper en god diskusjon. Lengden gjør også at det er lettere å ta seg tid.

Er du opptatt av sosiale medier, er dette podcasten å følge med på!

Type: Lyd/video

Nasjonalitet: Norsk

Lengde: Ca. 15 min

Hyppighet: Ukentlig

Hvor: http://sofaprat.no (video) / http://bit.ly/spitunes (lyd/video)

 

Rad Crew

Hva: En podcast om spill. Startet av teknologientusiast Jostein Hakestad, og drives i dag av ham og flere andre. Programlederne har mye kunnskap om spill, og er du over gjennomsnittet interessert i spill og konsoller er Rad Crew et enkelt førstevalg.

Type: Lyd

Lengde: 1-2 timer

Hyppighet: Ukentlig

 

Snert

Hva:  Vår egen podcast, som ble lansert i september 2012. Her gir Markus Lund og Øyvind Skogmo Hansen deg en oppdatering på det viktigste som har skjedd i teknologiverdenen den siste uka.

Type: Lyd

Nasjonalitet: Norsk

Lengde: Ca. 15 min

Hyppighet: Ukentlig

Hvor: https://teknologia.no/seksjon/podcast/

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB